StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чим помити підлогу без магазинної хімії: 5 натуральних засобів для ідеальної чистоти

9 листопада 2022, 04:03
Різні інгредієнти, якими можна замінити засіб для миття підлоги, можна знайти у себе на кухні. Вони і з завданням чудово впораються, і здоров’ю не нашкодять.
Уборка, полы, дом, уксус, елка
Чим помити підлогу без магазинної хімії/ ua.depositphotos.com, pixabay.com

Підлога – це одне із найзабрудненіших місць вдома. І тому дуже хочеться, щоб після чергового прибирання вона якомога довше сяяла чистотою і свіжістю.

Тривалої чистоти можна досягти завдяки застосуванню куплених у магазині спеціалізованих засобів. Проте не усі господарі та господині схвально ставляться до купленої хімії. А такі засоби і не є панацеєю, адже їх легко можна замінити домашніми, які і з завданням чудово впораються, і здоров’ю точно не зашкодять.

Щоб підлога тривалий час залишалася чистою, можна застосувати один із перевірених багатьма господинями способів.

відео дня

1. Сіль

Потрібно додати 2 столові ложки солі на одне 10-літрове відро теплої води. Якщо будете використовувати меншу кількість води, просто розрах*йте необхідну пропорцію.

Сіль не тільки пом’якшить воду, а й допоможе ефективно прибрати усі забруднення з підлоги, запобігатиме утворенню розводів та липких слідів і захистить від бактерій та пилових кліщів. Такий спосіб є безпечним для застосування на будь-яких поверхнях, незалежно від матеріалу.

2. Білий оцет

На 1 літр води додаємо пів склянки білого оцту, або ж розраховуємо необхідну пропорцію у разі застосування більшої кількості води. Додаємо кілька крапель ефірного масла, яке вам найбільше подобається – воно переб’є запах оцту.

Такий спосіб можна застосовувати для різних поверхонь. Він не лише очистить підлогу, а й позбавить її хвороботворних бактерій, грибка і плісняви.

3. Гілки ялинки, сода, сіль і мило

Потрібно запарити і трішки прокип’ятити гілки ялинки у двох літрах води. Відвар процідити. Далі потрібно відміряти 6 склянок цієї рідини і додати до неї по 3-4 столові ложки соди, солі та мильної стружки. Суміш потримати на водяній бані упродовж 15 хвилин, помішуючи.

Далі під час миття підлоги додаємо по 6-7 столових ложок такої суміші на 10 літрів води.

Якщо ж ви будете мити підлогу, яка покрита плиткою, можете додати у воду також сік одного лимона. Від цього підлога блистітиме.

4. Білий оцет і рідке мило

Змішати 1/8 чашки рідкого мила і таку ж саму кількість білого оцту. Додати до суміші 4,5 літра теплої води. Таким способом можна зробити екологічно чистий засіб для миття підлоги.

5. Оцет і горілка

Щоб ефективно відмити підлогу на кухні, де вона брудниться чи не найбільше, можна приготувати натуральний засіб на основі оцту. Змішуємо три інгредієнти у наступних пропорціях: вода – 1 склянка, оцет – 0,5 склянки, горілка – 0,5 склянки. Також для приємного запаху можна додати половину чайної ложки ефірної олії апельсина або іншої ефірної олії, яка вам подобається.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти