StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чим відрізняється морська харчова сіль від звичайної: про це мало хто навіть здогадувався

29 жовтня 2023, 02:55оновлено 29 жовтня 2023, 20:47
2783
Що краще морська сіль або звичайна - чи можна замінити звичайну сіль на морську.
солі
Чи можна готувати їжу з морською сіллю / Колаж: Главред, Фото: УНІАН

Сіль є однією з ключових добавок, яку додають у багато страв. При цьому вона знайома людству з глибокої давнини.

За тисячі років сіль в приготуванні їжі вживається як важлива спеція. При цьому вона має добре знайомий кожній людині характерний смак, без якого їжа здається прісною.

Разом з тим на полицях магазинів можна зустріти велику різноманітність солі як за складом, так і за структурою. При цьому у багатьох виникає питання про те, чим відрізняється морська міль від звичайної.

відео дня

Більше на цю тему читайте у матеріалі Главреда: "Чи можна смажити м'ясо на салі: несподівана відповідь просто вразить наповал".

Відповідь досить проста, адже обидва ці види солі складаються в основному з хлориду натрію. Але разом з тим є й суттєві відмінності. Відомо про те, що морська сіль вдосталь збагачена корисними мінералами.

Чим краще морська сіль від звичайної

Морська сіль по оправу вважається більш екологічним продуктом. Адже в її складі відсутні небезпечні для людини хімічні добавки і органічні домішки. Крім того, свої корисні властивості морська міль також зберігає через особливості її видобутку. Адже в результаті виробництва вона проходить мінімальне число стадій обробки.

Які корисні речовини зберігаються в солі:

  • K;
  • Mg;
  • Ca;
  • Fe;
  • Zn.

Чи можна замінити звичайну сіль на морську

Багато хто задається питанням про те, небезпечна морська сіль чи ні. Не варто побоюватися, адже подібні страхи передчасні і не зовсім обгрунтовані. У побуті можна цілком використовувати морську сіль. Разом з тим варто враховувати і те, що відсоток йоду в морській солі набагато нижче, ніж в йодованій солі.

Яка сіль найкорисніша для вживання в їжу

Однозначної відповіді немає, проте за результатами багатьох досліджень встановлено, що найбільш благотворний вплив на організм надає вживання гімалайської солі. І такий висновок ґрунтується на тому, що гімалайська сіль має найбільшу концентрацію корисних мінералів і мікроелементів.

При цьому варто враховувати і те, що гімалайська сіль має кілька варіантів – від білого і рожевого, до практично чорного. При цьому варто пам'ятати про те, що і ці її види придатні до вживання.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти