StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чим можна прибрати подряпину на склі: прості відповіді приголомшують

2 вересня 2023, 19:18оновлено 3 вересня 2023, 11:36
13847
Часто трапляється сумний казус, що на скляній поверхні з'являються тріщини. Главред вирішив розібратися в темі " чим можна прибрати подряпину на склі?".
Тріщина в склі
Тріщина в склі / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

Вкрай небажано, щоб в будинку на будь-якої скляної частини предметів побуту з'являються подряпини.

Як прибрати великі подряпини зі скла

Спосіб №1. Прозорий лак для нігтів. Навіть якщо ви суворий дроворуб і ніколи не робили і собі манікюр, все ж варто завжди тримати під рукою невеликий флакон прозорого лаку. Наприклад, на випадок, якщо потрібно буде впоратися з особливо примхливої подряпиною на склі. Потрібно нанести тонкий шар лаку на подряпину і залишити на годину. Потім потрібно злегка намочити ганчірку в засобі для зняття лаку і акуратно протерти поверхню поруч з подряпиною (щоб ліквідувати все зайве).

Спосіб №2. За допомогою зубної пасти або абразивного мила. Для цього способу підійде або відбілююча зубна паста, або мило з пемзою, яке призначене для видалення стійкої бруду. По-перше, помийте скло і дайте йому висохнути. Нанесіть трохи зубної пасти або мила на злегка вологу ганчірку і втирайте подряпину близько половини хвилини дрібними круговими рухами. При цьому намагайтеся не надто тиснути на скло. Потім - приберіть залишки пасти або мила сухою ганчіркою. Якщо подряпина залишилася на місці, то повторіть процедуру ще раз.

відео дня

Якщо вас цікавить "скляна" тема, то рекомендуємо прочитати наш матеріал: "Як позбутися відблисків на лобовому склі: копійчаний засіб творить чудеса".

Спосіб №3. За допомогою металевої мочалки для посуду. Як не парадоксально, це дієвий спосіб вирішити проблему. Секрет в тому, щоб правильно вибрати мочалку ‒ вона повинна бути максимально м'якою. На жаль, далеко не всі виробники позначають таку ступінь м'якості спеціальним кодом #0000 на етикетці (щоб було зручніше шукати в магазині) або називають свій виріб не мочалкою, а сталевою ватою або вовною.

Інший важливий нюанс - кожен раз використовувати нову мочалку, тому що стара може подряпати скло ще сильніше ‒ адже на ній може залишитися багато бруду або пилу.

Тріщина

Чи можна прибрати подряпини зі скла

Для цього придумано безліч способів. Наприклад, можна скористатися оцтом з гірчицею. Цей спосіб використовують в складних випадках. Спершу в оцет потрібно додати гірчичний порошок. Повинна вийти суміш, схожа по густоті на сметану. Далі - змастіть їй поглиблення, а після обробки ‒ відполіруйте.

Рослинна олія. Воно допоможе прибрати невеликі відколи з тріщинами. Маслом потрібно змочити тонку м'яку ганчірку і потім і відполірувати скло або виріб з нього.

Волоський горіх. Серцевину волоського горіха теж використовують, щоб подряпини не було видно. Акуратно очистіть її від шкірки і втирайте чіткими круговими рухами.

Аміачний розчин. Щоб приготувати такий розчин, зазвичай потрібно 15г грам сухого аміаку і півлітра води. Далі - змішайте в неглибокому посудині и і намочіть розчином м'яку тканину або ватний диск. Потім - обробляйте пошкоджену поверхню до досягнення бажаного результату (в середньому, процедура займає від 1 хвилини).

Інші тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти