StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Швидкі сніданки за 5 хвилин: цікаві ідеї для приготування

3 вересня 2023, 16:44оновлено 3 вересня 2023, 19:12
Вранці бажано їсти овочі, м'ясо і молочні продукти, оскільки в них багато корисних речовин.
Варіанти сніданку
Варіанти сніданку / Колаж Главред, фото скріншот YouTube (Fast & Easy Recipes, Townsends)

Сніданок - це не тільки початок нового дня, але і ключовий момент для підтримки здоров'я і гарного настрою. Вибір правильного сніданку може вплинути на вашу енергію, концентрацію та загальне самопочуття протягом усього ранку. Розглянемо різноманітні і смачні варіанти сніданку і розповімо, чи варто їсти вранці.

Чи потрібно обов'язково снідати

Сніданок вважається одним з найважливіших прийомів їжі протягом дня, і багато експертів із здорового харчування рекомендують снідати. Він допомагає запустити метаболізм після нічного періоду голодування і забезпечити організм енергією для початку активного дня. Але обов'язково снідати чи ні залежить від індивідуальних переваг і фізичного стану. Крім того, правильний підхід до їжі знижує ризики стрибків тиску.

Деякі люди можуть відчувати себе нормально і не відчувати голоду вранці, і їм може бути комфортніше починати день з більш пізнім прийомом їжі, наприклад, бранчем.

відео дня

Що найкраще їсти на сніданок

Сніданок повинен бути ситним, але не перевантаженим. Це означає, що він повинен включати в себе вітаміни та інші необхідні елементи для організму, які підтримують нормальний обмін речовин і забезпечують вироблення енергії. Вранці бажано їсти: м'ясо і рибу, молочні продукти, яйця, боби і горіхи, тому що це джерело білка.

Хорошим варіантом сніданку є повільні вуглеводи і клітковина. Їх можна отримати з каш, макаронів, мюслів і овочів. Те ж стосується насичених і ненасичених жирів, які є найціннішими елементами для організму. Перші можна знайти у вершковому маслі, салі, молоці, продуктах тваринного походження. Другі - в рибі, горіхах, авокадо і маслах.

Що можна швидко приготувати на сніданок

Ось кілька страв, які можна швидко приготувати на сніданок:

  • Омлет з овочами: підсмажте на сковороді омлет з помідорами, грибами, шпинатом та іншими овочами. Це білковий і поживний сніданок.
  • Вівсянка: готуйте вівсянку на воді або молоці, додавайте свіжі фрукти, горіхи і мед для смаку.
  • Гречка з йогуртом: спробуйте крупу гречку з йогуртом і медом. Це поживний і багатий білками сніданок.
  • Смузі: змішайте свіжі фрукти, зелень, йогурт і трохи меду в блендері. Смузі - це відмінний спосіб отримати порцію вітамінів і антиоксидантів.
  • Тости з авокадо: розкладіть пюре зі стиглого авокадо на грінки і посипте сіллю, перцем і лимонним соком. Можна додати яйце-яєчню зверху.
  • Фруктовий салат: наріжте різноманітні фрукти, такі як яблука, банани, ягоди та апельсини, і подайте їх з нежирним йогуртом.
  • Млинчик: приготуйте млинці з тіста на молоці або йогурті і подавайте їх з кленовим сиропом, медом або свіжими ягодами.
  • Сирна запіканка: змішайте сир з яйцями, цукром і ваніллю, потім запікайте в духовці. Подавайте з ягодами або варенням.

Читайте більше про здоров'я:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти