StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Більше ніякого павутиння: як позбутися павуків у домі

11 вересня 2024, 15:44
6400
Щоб назавжди позбутися павуків, потрібно розуміти, чого бояться павуки.
Як позбутися павуків у будинку
Як позбутися павуків у будинку / Колаж Главред, фото: pixabay.com, скріншот YouTube

Павуки в будинку - це проблема, з якою стикається багато хто. Незважаючи на те, що вони не небезпечні для людини, їхня присутність викликає дискомфорт. Чому так багато павуків у будинку? Це може бути пов'язано зі сприятливими умовами, такими як наявність затишних куточків і достаток їжі (дрібних комах).

Щоб назавжди позбутися павуків, потрібно розуміти, чого бояться павуки і які методи боротьби можна використовувати.

Чого бояться павуки в будинку?

Одним із найефективніших способів боротьби з павуками є запахи, які вони не переносять, пише ТСН. Ось список рослин і речовин, які лякають павуків:

відео дня
  • М'ята. Різкий аромат м'яти - головний ворог павуків. Одного горщика з м'ятою в кімнаті достатньо, щоб відлякати цих комах.
  • Цитрусові. Павуків відлякують апельсини, лимони та інші цитрусові.
  • Каштани та лісові горіхи. Роздроблені горіхи, розкладені по кутах, допоможуть прогнати непроханих гостей.
  • Оцет. Оцтовий розчин можна розпорошити по кутах, що ефективно допоможе в боротьбі з павуками.

Чим небезпечний павук каракурт

Каракурт (Latrodectus tredecimguttatus) - один з найнебезпечніших видів павуків роду Чорних вдів. Укус його в 50 разів отруйніший, ніж укус тарантула. Смертність від його укусу за підрахунками вчених становить приблизно 4%, а отрута в 15 разів сильніша за отруту гримучої змії.

Вид широко поширений у Європі в Середземномор'ї, від Португалії на заході до степової України на сході. Також відомий у країнах Середньої Азії. Його отрута унікальна за своєю силою: вона сильніша за отруту змії гюрзи в 15 разів. На щастя, каракурт набагато менший за гюрзу, інакше ніхто не вижив би після його укусу. Він - родич знаменитої "чорної вдови", що живе в Північній Америці.

За оцінкою фахівців павуки ніколи не нападають першими і без причини. Найчастіші випадки укусів у ногу, коли людина взуває старе взуття, попередньо не перевіривши його, якому самки віддали перевагу для гнізда, пише Вікіпедія.

Як позбутися павуків у будинку раз і назавжди?

Щоб повністю позбутися павуків, одного тільки відлякування недостатньо. Ось кілька перевірених методів, які допоможуть вам вирішити проблему раз і назавжди:

Генеральне прибирання. Павуки люблять затишні та запорошені місця. Проведіть ретельне прибирання, приділяючи особливу увагу кутам, щілинам і темним місцям, де можуть скупчуватися павутина і павуки.

Коли активні шкідники
Коли активні шкідники / ІнфографІка: Главред

Різкі запахи. Крім м'яти і цитрусових, павуків також відлякують ефірні олії евкаліпта, чайного дерева і м'яти. Додайте 20 крапель олії на літр води і розпиліть по дому.

Використання оцту. Змішайте оцет з водою в рівних пропорціях і обробіть проблемні зони. Павуки не виносять кислоти оцту, що змусить їх покинути будинок.

Овеча шерсть. Павуки не переносять запах овечої вовни, тому ви можете розкласти невеликі шматочки вовни під павутиною.

Отрутохімікати. Якщо павуків занадто багато, можна використовувати аерозолі з отрутою. Однак перед їх застосуванням важливо звільнити будинок від людей і тварин, а після обробки ретельно провітрити приміщення.

Чому так багато павуків у будинку?

Павуки з'являються там, де є відповідні умови для їхнього проживання. Основні причини можуть включати наявність дрібних комах, доступ до затишних місць і тепло. Щоб знизити їхню кількість, важливо стежити за чистотою будинку й усунути джерела їжі для комах.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти