Дивно, але геніально: для чого до кави сипати соду - відповідь криється в смаку

3 жовтня 2024, 19:42
274
Додавання харчової соди до кави може допомогти нейтралізувати кислотність напою, що робить його безпечнішим для шлунка і приємнішим на смак.
Дивно, але геніально: для чого до кави сипати соду - відповідь криється в смаку
Для чого додають соду в каву - скільки соди додавати в чашку кави / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, ua.depositphotos.com

Додавання харчової соди до кави може здатися дивним, але цей метод має свої переваги. Відомо, що кава, навіть високоякісних сортів, містить кислотні сполуки, які можуть спричиняти дискомфорт. Про те, для чого додають соду в каву розповів у своєму відео на YouTube популярний блогер та автор YouTube-каналу "iKnow"

Яку користь приносить харчова сода в каву

За словами автора каналу "iKnow", основна причина, чому харчову соду додають у каву, — це її здатність зменшувати кислотність.

"Кава є досить кислою, маючи рН близько 5. Додавання невеликої щіпки соди (рН 9) може врівноважити рівень кислотності, що робить каву менш агресивною для шлунка", — зазначає експерт.

Скільки харчової соди додавати в чашку кави

Він також рекомендує додавати близько чверті чайної ложки соди на чашку кави або лише маленьку щіпку у готовий напій. Цей простий трюк допомагає зменшити відчуття печії та дискомфорту в шлунку.

Дивіться відео про те, навіщо в напої додають соду:

Що відомо про YouTube канал "iKnow"

"iKnow" — це YouTube-канал, який надає освітній контент і різноманітні факти з багатьох сфер, таких як наука, технології, психологія, історія, культура та загальна цікава інформація. Канал має на меті розширювати світогляд своїх глядачів, пропонуючи короткі, лаконічні та інформативні відео на різні теми. Аудиторія каналу майже 100 тисяч користувачів.

Чи впливає сода на смак кави

Професійний кухар з каналу "My Montana Kitchen" додає, що харчова сода не змінює смак кави, але робить її м’якшою та менш кислою.

"Вона не надає солоного присмаку і, що важливо, допомагає уникнути надмірної кислотності шлунку, особливо якщо ви п'єте каву натщесерце", - вказує вона.

Що можна додати в каву, щоб знизити кислотність

Зазвичай рекомендується додавати соду на етапі приготування кави. Якщо ви готуєте каву за допомогою кавомашини або переливного методу, додайте дрібку соди безпосередньо до кавових зерен.

Для швидкого приготування можна просто розмішати щіпку соди в готовій чашці кави. Важливо пам’ятати: не потрібно додавати занадто багато соди, щоб не змінити смак напою.

Дивіться відео про те, що можна додати в каву, щоб знизити кислотність:

Що відомо про YouTube канал "My Montana Kitchen"

YouTube канал "My Montana Kitchen" зосереджується на рецептах здорового харчування, особливо для тих, хто дотримується кето-дієти, плану Trim Healthy Mama (THM), а також низьковуглеводних і безцукрових дієт. Власниця каналу пропонує легкі рецепти страв, які підходять для схуднення та підтримки здорового способу життя. Відео включають різноманітні рецепти для сніданку, обіду, вечері та десертів, а також поради щодо здорового приготування їжі в домашніх умовах.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти