StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

У собаки може зупинитися серце: які небезпечні квіти ростуть у вашому саду

9 квітня 2024, 03:33
Дізнайтесь у матеріалі, які рослини можуть призвести до розладу шлунку, блювоти та летальних випадків ваших домашніх улюбленців.
У собаки може зупинитися серце: які небезпечні квіти ростуть у вашому саду
Які рослини небезпечні для тварин / колаж: Главред, фото: unsplash

Із приходом весни на подвір'ї рясніють квіти, квітнуть дерева та кущі. Однак, для власників домашніх тварин це може бути небезпечним. Деякі весняні квіти та рослини у вашому саду можуть бути шкідливими для наших улюблених чотирилапих друзів. У матеріалі ви дізнаєтесь, які рослини можуть призвести до розладу шлунку, блювоти, свербіжу, а іноді й до летальних випадків вашого домашнього улюбленця.

За словами Крейга Вілсона, співзасновника та штатного експерта із садівництва Gardeners Dream, ось на які квіти слід звернути увагу у вашому домі та саду, передає Mirror.

  • Нарциси. Вони є дуже отруйними як для собак, так і для котів, адже містять шкідливу сполуку під назвою "лікорин", яка може викликати біль у животі та діарею. Вашій тварині не обов’язково з'їсти цю рослину, вистачить навіть того, що нарциси будуть у вазі і поширюватимуть запах по будинку.
  • Тюльпани. Отрута міститься у всіх частинах тюльпана, таких як стебло, листя та сама квітка. Якщо ваша собака з'їсть його, це може призвести до побічних ефектів, включаючи діарею, гіперсалівацію та навіть депресію.
  • Гіацинти із того ж сімейства, що й тюльпан, тож містять схожі сполуки та можуть викликати подібні симптоми. Також отруєння гіацинтом може викликати подразнення ротової порожнини та горла - це може викликати блювоту, слинотечу та проблеми з диханням у важких випадках.
  • Іриси можуть викликати роздратування, якщо ваш вихованець проковтне або торкнеться їх. Ці рослини можуть бути особливо небезпечними для домашніх тварин, які люблять ритись у землі.
  • Всі частини квітки дзвіночка містять токсичну хімічну речовину під назвою глікозиди. Ця рослина шкідлива не лише для собак і котів, але й для тварин, таких як коні та велика рогата худоба. При споживанні він може викликати біль у животі, тремтіння м’язів і навіть подразнення шкіри.
  • Гортензії можуть бути токсичними для собак, оскільки містять сполуку під назвою "ціаногенний глікозид", яка під час жування може викликати виділення ціаніду. Хоча для цього потрібно було б проковтнути велику кількість рослини, легкі побічні ефекти включають блювоту, діарею та втрату апетиту.
  • Тис дуже небезпечний як для людей, так і для домашніх тварин, оскільки всі частини дерева дуже токсичні. Для кішок і собак сполука під назвою "таксин", може призвести до судом і зупинки серця.

Фахівці радять, що варто обирати для свого саду нетоксичні рослини, такі як: соняшники, троянди, айстри, які є не токсичними для домашніх тварин.

відео дня

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти