Тільки не в холодильнику: де найкраще зберігати огірки, щоб вони не зморщились

7 липня 2024, 17:36оновлено 8 липня, 09:04
6358
Експерти визначили, як правильно зберігати деякі основні продукти харчування, зокрема овочі, і ви помилитеся, якщо подумаєте, що це холодильник.
Тільки не в холодильнику: де найкраще зберігати огірки, щоб вони не зморщились
Де найкраще зберігати овочі, щоб вони не псувались - ключові правила / Колаж Главред, фото: УНІАН

Щоб довше зберігати продукти свіжими протягом літніх місяців, може виникнути спокуса зберігати все в холодильнику. Однак, на думку експертів, є кілька дуже популярних і поширених продуктів харчування, які ніколи не варто зберігати в холодильнику.

Команда споживчого сайту Which? виявила п'ять дивовижних продуктів, які категорично не можна зберігати в холодильнику, включаючи огірки. Низькі та холодні температури в холодильнику можуть змінити текстуру та смак продуктів. На щастя, є більш відповідні умови для їх зберігання, повідомляє Mirror.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про правила приготування з деяких видів продуктів, та, чи потрібно мити овочі та фрункти, рекомендуємо наш матеріал: Не мийте ці продукти перед приготуванням: топ помилок, які зіпсують страву.

відео дня

Огірки

Чому ж не варто тримати огірки подалі від холодильника? У відео, розміщеному на сторінці Which? UK в Instagram, експерти розповіли, що холодні умови можуть призвести до того, що шкірка зморщиться, а внутрішня частина стане м'якою.

Щоб уникнути кашоподібних огірків, зберігайте їх у шафі для фруктів або мисці на кухонному столі.

Помідори

Те саме, що відбувається з огірками, може статися і з помідорами: низькі температури змінюють їхню текстуру та смак. Все, що вам потрібно зробити, це тримати їх при кімнатній температурі.

Дивіться відео про те, як правильно зберігати овочі влітку:

Цибуля

У відео "Which?" також порадили, як зберігати цибулю.

"Ви коли-небудь помічали, що ваша цибуля стає м'якою і пліснявіє, коли ви тримаєте її в холодильнику? Це відбувається через вологу в холодильнику. Замість цього зберігайте її в прохолодному і сухому місці. Втім, ви можете зберігати нарізану або порізану цибулю в холодильнику. Просто переконайтеся, що вона зберігається в закритому контейнері", - йдеться у відео.

Хліб

Відходячи від фруктів і овочів, ще один продукт, який не варто тримати в холодильнику, - це хліб. Хоча ви можете подумати, що так він довше зберігатиметься свіжим, зберігання хліба в холодильнику може призвести до зневоднення буханця.

Зневоднення хліба може призвести до того, що він буде черствим на смак - а цього ніхто не хоче. Замість цього зберігайте хліб у хлібниці.

Шматочки хліба, які ви не використовуєте, можна нарізати і зберігати в морозильній камері до наступного разу. Кажуть, що ці шматочки можна "повернути до життя" в тостері або під грилем.

Банани

Нарешті, за будь-яку ціну тримайте банани подалі від холодильника.

"Деякі фрукти можна зберігати в холодильнику, наприклад, дрібні ягоди та цитрусові. Але не витрачайте місце на зберігання бананів. Банани почорніють, якщо зберігати їх у холодильнику. Замість цього, зберігайте банани в приємному і прохолодному місці. У шафі або у вашій звичайній мисці для фруктів", - сказали у "Which?".

Тільки не в холодильнику: де найкраще зберігати огірки, щоб вони не зморщились
Скільки можна зберіагти овочі в морозилці / Інфографіка: Главред

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти