StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Навіщо потрібно спати в шкарпетках: 4 головні причини, про які мало хто знає

8 квітня 2024, 18:16оновлено 9 квітня, 15:49
Сон у шкарпетках може бути дуже корисним для багатьох, незважаючи на те, що не усім це подобається.
Девушка, сон, носки
Навіщо потрібно спати в шкарпетках/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Думки про те, потрібно чи не потрібно одягати шкарпетки на ніч, зазвичай кардинально розходяться: хтось звик засинати лише у шкарпетках, а хтось відчуває дискомфорт від такого предмету одягу й віддає перевагу тому, щоб не одягати їх, коли йде спати. Звісно, одягати шкарпетки на ніч чи ні – це справа кожного. Але є декілька причин, навіщо одягати шкарпетки на ніч, і чим це може бути корисно для людини.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Тільки щасливчик помітить кота за 7 секунд: надзвичайно заплутана загадка

1. У шкарпетках легше заснути

Лікарка з Массачусетсу Джесс Андраде опублікувала на своїй сторінці в TikTok відео, у якому розповідає, що насправді одягання шкарпеток на ніч допомагає охолодити тіло. Справа у тому, що коли зігріваються ноги, то в організмі вмикається компенсаторний механізм – окремі кровоносні судини починають працювати так, щоб тіло охолоджувалося. А коли температура тіла зменшується, людині стає легше заснути, адже під час охолодження мозок отримує сигнал, що час спати.

відео дня

2. Допомагає бути здоровішим

Якщо у людини вночі холодні кінцівки, то в тілі обмежується приплив крові до дихальних шляхів. Як наслідок – слизові оболонки стають холодними і сухими, а це у свою чергу знижує їхню опірність до вірусів.

3. Покращує стан шкіри ніг

Якщо вас турбує проблема сухих ніг і на п’ятках час від часу з’являються тріщини, то можна помастити ноги кремом, а потім одягнути шкарпетки і лягти так спати. У такому разі засіб краще вбереться у шкіру ніг, волога зберігатиметься, і це покращить стан шкіри.

4. Допоможе від припливів під час менопаузи

Під час менопаузи у жінок може з’являтися раптове відчуття тепла в обличчі, шиї та грудях. Таке відчуття називають припливами, і спричинене воно гормональними змінами, які відбуваються в тілі жінки під час менопаузи. Якщо спати у шкарпетках, це може допомогти регулювати температуру тіла під час сну, що знизить ймовірність виникнення припливів або нічної пітливості.

Що таке менопауза?

Менопауза (англ. menopause), також відома як клімактерій (англ. climacteric) або клімакс – нормальний період життя жінки, коли яєчники перестають продукувати естрогени і згасає репродуктивна функція: менструації припиняються і втрачається фертильність. Середній вік клімектеричних змін – 50 років (від 49 до 52), однак може сильно варіюватися (особливо за ранньої менопаузи), пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти