Бентежить багатьох водіїв: що означає індикатор "EPC" на панелі авто

20 жовтня 2024, 13:39
1382
Індикатор "EPC" може горіти лише мить, або ж – весь час, що говорить про несправність авто.
Бентежить багатьох водіїв: що означає індикатор 'EPC' на панелі авто
Індикатор "EPC" в авто / колаж: Главред, фото: mashyna.com.ua, ua.depositphotos.com

Деякі автомобілісти іноді помічають на приладовій панелі свого автомобіля активацію дивного індикатора "EPC". До того ж, багато водіїв, не знаючи його справжнє значення, іноді впадають у паніку і поспішають на СТО, щоб там полагодили це "щось".

Що ж насправді означає цей тривожний сигнал і чи можна взагалі їздити на машині, в якій він загорівся, розповіли експерти видання "Твоя машина".

Що означає індикатор "EPC" в автомобілі

відео дня

Індикатор "EPC" зустрічається не в кожному автомобілі. Як правило, його можна знайти в автомобілях, вироблених концерном Volkswagen AG. Означає цей сигнал виявлення проблем в електронній системі автомобіля.

Чому горить лампочка "EPC" в автомобілі

Зазвичай лампочка "EPC" завжди загоряється на мить за відсутності несправностей під час запуску двигуна. Після цього вона гасне і не дає про себе знати до наступного запуску.

Якщо ж індикатор продовжує горіти, значить в електронній системі є якісь неполадки. Найчастіше йдеться про вихід з ладу одного з датчиків.

Індикатор "EPC" також може вказувати на проблеми з паливною системою. Це може бути відмова паливного насоса, витік палива або забруднення паливного фільтра.

"Крім того індикатор попереджає водія про відмову контролера двигуна, проблеми з дросельною заслінкою, іммобілайзером, системою запалювання, вихлопною системою або збій освітлення", - зазначають експерти.

Чи можна їхати, якщо горить лампочка "EPC" на панелі авто

Якщо на вашому авто загорілась ця лампочка, то їздити на ньому можна. Однак, ігнорувати індикатор категорично не рекомендується. Найкраще провести професійну діагностику в автосервісі.

Що відомо про видання "Твоя машина"?

Український автомобільний ресурс "Твоя машина" – щоденне інтернет-видання для автолюбителів в Україні. Воно публікує автомобільні новини, статті з відео і фотографіями. Видання зачіпає найрізноманітніші теми на автомобільну тематику, йдеться в описі сайту.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти