StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Вийде ідеально насичений смак: відомий кухар розкрив секрет, як квасити капусту

29 серпня 2024, 13:44оновлено 30 серпня, 16:47
34584
Потрібно небагато часу на підготовку, а потім 2-3 дні на настоювання, і можна буде смакувати ідеальною квашеною капустою.
Капуста, квашенная капуста, Евгений Клопотенко
Як квасити капусту/ колаж: Главред, фото: скрін

Серед заготовок на зиму чільне місце посідає квашена капуста – це без сумніву найпопулярніший спосіб, як законсервувати цей овоч, щоб смакувати ним у холодну пору року. Але щоб страва вийшла якомога смачнішою, краще наперед знати, як краще квасити капусту і в яких пропорціях додавати різні інгредієнти.

Радимо також прочитати матеріал: 3 найкращі варіанти, що робити з опалим листям: садівник поділилася цінними порадами

Відомий український кухар Євген Клопотенко розповів, як правильно квасити капусту, і поділився своїм рецептом.

"Я не буду давати різні прокачану рецепти, я дам дуже швидкий рецепт, щоб через 3-5 днів ви вже могли куштувати капусту", – зазначив Клопотенко.

Спершу потрібно взяти білокачанну капусту і розрізати її пополам. Далі взяти овочечистку, якою чистять картоплю та овочі, і нарізати нею капусту смужками бриючими рухами.

Після цього взяти морквину, натерти її на тертці й додати до капусти.

"Якщо ви хочете бути креативними, експериментальними і щось змінювати, то можете додати сюди журавлину, можете будь-які спеції додати. Але я цього разу не хочу давати вам такі якісь штуки. Це буде просто базово, класично, круто. Я насправді хочу, щоб усі в Україні на цю зиму наквасили капусту. Я намагаюся популяризувати її", – зазначив кухар.

Коли капуста і морква уже будуть подрібнені у якійсь ємності, потрібно взяти 1,5 л води і додати 2 ст. л. солі. Солону воду потрібно нагріти на плиті, щоб добре розчинилася сіль. Після цього воду потрібно охолодити. Якщо вода не охолоне і ви заллєте капусту гарячим розчином, то вона не закваситься.

Далі капусту з морквою потрібно розкласти у банки, гарно притискаючи зверху. Але банку треба наповнювати не до самого верху – зверху має залишитися трохи вільного простору. Потім у банку долити солоною води.

Банки мають стояти 2-3 дні за кімнатної температури. І через 2-3 дні, коли капуста вже трохи покваситься, потрібно переставити банки до холодильника, щоб процес квашення трішки призупинився і щоб капуста була довший час смачною.

Упродовж цих кількох днів можна накрити капусту марлею або зовсім не накривати, а от коли переставите банки до холодильника, можна накрити їх кришками.

Дивіться відео про те, як квасити капусту:

Хто такий Євген Клопотенко?

Клопотенко Євген Вікторович – український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий. Співзасновник ресторану "Сто років тому вперед" (Київ) і бістро "Інші" (Львів), автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com, пише Вікіпедія.

Вийде ідеально насичений смак: відомий кухар розкрив секрет, як квасити капусту
Скільки можна зберігати консервацію/ Інфографіка: Главред

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти