Чому пральна машина зупинилася і блимає: поширені несправності і що з ними робити

18 жовтня 2024, 09:05
671
Не усі розуміють, чому пральна машина зупинилася під час прання, хоча це може сигналізувати про небезпеку.
стиральная машина
Як відновити збій програми пральної машини / Колаж: Главред, фото: pixabay

Без пральної машини сьогодні складно уявити свій побут. Тому, якщо щось йде не так, господині з острахом намагаються зрозуміти, чому пральна машинка блимає і не вмикається, або ж навпаки зупиняється під час прання.

Користувачі Reddit розповіли, що робити у таких випадках і як можна перезавантажити пральну машину.

Однією з найпоширеніших причин, через яку пральна машина зупиняється під час прання, може бути проблема з балансом барабана. Якщо білизна розміщена нерівномірно, машина автоматично зупиняє процес, щоб уникнути пошкодження. Іншою можливою причиною є низький рівень води в системі. У таких випадках пральна машина очікує заповнення водою або відновлення тиску, щоб продовжити цикл.

відео дня

Коли пральна машинка блимає та не вмикається, це може свідчити про кілька речей. По-перше, це може бути помилка електронного модуля або збій в програмному забезпеченні. По-друге, блимання може вказувати на проблему з електроживленням або з’єднанням кабелю. У будь-якому випадку, зверніть увагу на індикатори та перевірте, чи вони не сигналізують про певну помилку, вказану в інструкції до машини.

Іноді збій можна легко усунути, просто перезавантаживши пральну машину. Для цього вимкніть пристрій з розетки на кілька хвилин (зазвичай 5-10 хвилин), а потім знову підключіть його. Це дозволить скинути програму і, можливо, пральна машина відновить нормальну роботу.

Якщо після перезавантаження пральна машина знову блимає або не працює належним чином, можливо, проблема криється в серйозніших механічних чи електронних несправностях.

Іноді виникає питання, чому пральна машина зупинилася на одному часі. Це може бути пов’язано з несправністю датчиків рівня води або температури. Іноді проблема може виникати через засмічення фільтрів або системи зливу.

Как убрать грязь из-под резинки в стиральной машине инфографика
Як прибрати бруд з-під гумки у пральній машині / Інфографіка: Главред

А ось чому пральна машина стає на паузу може бути кілька причин. Найчастіше це відбувається через нерівномірний розподіл білизни всередині барабана або через недостатній тиск води. Крім того, пральна машина може автоматично ставати на паузу, якщо дверцята нещільно закриті або виявлено витік води.

Що таке reddit?

Reddit - сайт, що поєднує риси соціальної мережі і форуму, на якому зареєстровані користувачі можуть розміщувати посилання на будь-яку вподобану інформацію в Інтернеті і обговорювати її. Як і багато інших подібних сайтів, Reddit підтримує систему голосування за вподобані повідомлення - найбільш популярні з них виявляються на головній сторінці сайту, пише Вікіпедія.

Читайте також про пральні машини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти