StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому від пива росте живіт: лікар розкрив невідомий факт

30 січня 2024, 09:54
Главред розповість, чому пиво сприяє росту живота і не тільки.
Чому від пива росте живіт
Чому від пива росте живіт / колаж: Главред, фото: скріншот, pexels

Пивний живіт, який виділяється на тлі всього тіла, бачила у своєму житті кожна людина, проте мало хто знає, чому він з'являється і як це пояснити. Ми розповімо, чому від пива росте живіт у жінок і чоловіків.

Чому від пива росте живіт

Лікар Юрій Габорець у своєму блозі в ТікТок розповів, як і чому з'являється пивний живіт. Першою причиною він називає склад пива. Виявляється, хміль, з якого виробляють пиво, містить фітоестроген. Це жіночий гормон, який здатний формувати жіночу фігуру - стегна, живіт. Також він знижує лібідо в чоловіків.

Як пиво впливає на набір ваги

Пиво містить суттєву кількість калорій, на 100 мл - понад 40 калорій. Постійне перевищення денної калорійної норми може призвести до накопичення жиру, зокрема в ділянці живота.

відео дня

Також алкоголь, що міститься в пиві, збуджує центр голоду в мозку і викликає бажання паралельно їсти. Як правило, ця їжа не зовсім правильна і, таким чином, зайві калорії знову відкладаються в "запас".

Ефект пивного живота

Пиво сприяє затримці рідини в організмі, викликаючи набряклість і збільшуючи об'єм живота. Цей ефект особливо помітний при регулярному вживанні пива.

До того ж, регулярне вживання пива може спричиняти порушення сну. Нестача сну пов'язана зі збільшенням рівня гормону голоду і зниженням рівня гормону ситості, що може стимулювати переїдання і, як наслідок, також набір ваги в ділянці живота.

Важливо зазначити, що індивідуальні особливості метаболізму, спосіб життя і харчування також впливають на те, як організм реагує на вживання пива. Помірне споживання і дотримання балансу між калоріями та фізичною активністю можуть допомогти запобігти небажаному набору ваги.

Дивіться відео лікаря Юрія Габорця про те, чому з'являється пивний живіт:

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти