Чому детектив заарештував офіціантку: загадка, яку розгадають лише одиниці

3 жовтня 2024, 07:05
18
Тільки одиниці зможуть здогадатися, у чому провина офіціантки й чому правоохоронець звернув на неї увагу.

Загадка
Треба за 23 секунди відгадати, чому детектив заарештував офіціантку/ Brightside

Головоломки – це більше, ніж просто цікаві загадки для проведення вільного часу. Такі логічні завдання часто недооцінюють, вважаючи "забавками для дітей". Але насправді виконувати такі завдання корисно як дітям, так і дорослим, бо різноманітні логічні задачі дуже ефективні для тренування мозку та покращення кмітливості й уважності.

У наступній загадці потрібно відгадати, чому детектив заарештував офіціантку в ресторані, пише jagranjosh.

відео дня

Детектив зайшов у ресторан і помітив запеклу суперечку між трохи п'яним чоловіком і офіціанткою. Офіціантка наполягала, що відвідувач закладу замовляв також і м'ясо та вимагала у нього заплатити за замовлену їжу. У той же час чоловік стверджував, що він прийшов у заклад, щоб трохи згаяти час, і при цьому він намагається заощадити, тому м'ясо він точно не замовляв.

"Ви п’яні і не пам’ятаєте, що замовляли дві години тому", – розчарована заявила офіціантка.

У цей момент до столика підійшов детектив. Він звернувся до офіціантки: "Ви добре знаєте, що цей чоловік не міг замовити цю страву. Ви підете зі мною".

Отже, детектив здогадався, що працівниця закладу намагалася обманути відвідувача і змусити його заплатити більше, користуючись тим, що він був трохи п’яний і міг повірити, що він справді забув про замовлене м'ясо.

Але як детективу вдалося викрити обман і запобігти злочину? Потрібно уважно оглянути картинку і дати відповідь на це питання.

На розгадування загадки дається всього 23 секунди, тому доведеться поспішати.

Загадка
Потрібно за 23 секунди відгадати, чому детектив заарештував офіціантку/ Brightside

Спробуйте спершу самостійно виконати це завдання, але якщо вам буде важко це зробити, то правильну відповідь можна побачити внизу.

Загадка
Офіціантка намагалася обдурити відвідувача/ Brightside

Якщо уважно придивитися до годинника на картинці ліворуч, то видно, що він показує час 06:15. Оскільки ресторан не відкривається рано вранці, це, ймовірно, означає 18:15. Водночас у правій частині зображення є табличка, яка сповіщає про те, що основну страву подають лише до 15:00.

Це свідчить про те, що офіціантка намагалася обдурити п’яного чоловіка. Вона стверджувала, що він через свій стан сп’яніння не пам’ятає, що замовляв м'ясо дві години тому. Але якщо час на годиннику 18:15, то за дві години до цього було 16:15. А в цей час м'ясо уже не можна було замовити.

Що таке головоломки?

Головоломка – завдання, для розв’язання якого, як правило, потрібна кмітливість, а не спеціальні знання високого рівня. Проте деякі головоломки стимулюють теоретичні та практичні розробки вчених.

Є головоломки словесні (умова задана у вигляді тексту), графічні (умова у вигляді малюнку), з предметами (сірниками, монетами тощо) та механічні, пише Вікіпедія.

Раніше ми розповідали про загадку, у якій знайти 3 відмінності між малюнками зможе лише найуважніший. Непросто буде зрозуміти, чим саме відрізняються картинки, які на перший погляд здаються абсолютно ідентичними.

Також раніше ми розповідали про загадку, у якій тільки геній за 5 секунд здогадається, яка червона крапка більша. Непросто буде відгадати, яка саме із двох червоних крапок є більшою за іншу.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти