StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

"Обережно, грибок": дівчина поділилась, як назавжди знищити цвіль у будинку

20 жовтня 2023, 17:50оновлено 23 жовтня 2023, 12:15
1588
Блогер піклується про те, щоб не дозволити цвілі повернутись у її життя та ділиться про це із підписниками.
'Обережно, грибок': дівчина поділилась, як назавжди знищити цвіль у будинку
Як позбавитись цвілі в будинку / колаж: Главред, фото: pexels.com, скріншот: instagram/clining_nv

Цвіль розвивається в темних і вологих приміщеннях та дуже шкідлива для організму людини. Взимку, коли в будинку стає прохолодно - грибок може швидко розмножитись в будинку.

Якщо ви піклуєтесь про вашу оселю, то варто звернути увагу на те, як утеплити пластикові вікна до зими. Щоб у майбутньому уникнути цвілі у будинку, треба забезпечити теплу температуру всередині та не пропускати холод в дім.

Блогер Калі у своєму блозі у Tiktok розповідає, що у батьківському домі вона мала проблеми зі здоров'ям. Через цвіль у будинку дівчина мала хворий кишківник та чутливість до їжі. Дівчина переїхала від батьків - у новому домі її стан покращився, однак вона і далі піклується про те, щоб не дозволити цвілі повернутись у її життя та ділиться про це із підписниками, передає Express.

відео дня
  • Для нормального стану вологи в будинку потрібно підтримувати рівень вологості між 35 і 50 відсотками. Якщо рівень буде вище, то цвіль поширюватиметься.
  • Варто придбати ареометр, щоб знати питому вагу в рідинах. Надлишок вологи збільшує ймовірність появи цвілі.
  • Гідрометр допоможе звузити коло областей вашого будинку, у яких може утворитись цвіль, щоб ви могли запобігти її появі.
  • Осушувач повітря використовується для контролю рівня вологості з метою зменшення цвілі.
  • Пральні машини - це місце накопичення вологи. Не варто залишати свій одяг у пральній машині на цілий день. Завжди після прання залишайте дверці відкриті. Блогер також наголошує, що треба запускати цикл самоочищення пральної машини, хоча б раз на місяць.

Ванна кімната під небезпекою

Ванна кімната - це найвологіше приміщення в будинку. Там завжди утворюється конденсат та підвищується вологість. Блогер радить завжди вмикати вентилятор, коли приймаєте душ, адже вологість у приміщенні підіймається до 90.

"Переконайтеся, що ви повісили свій килимок для ванної кімнати для висихання. Особливої уваги варті ті, що мають гуму під ними, вони дуже сприйнятливі до появи цвілі. Загалом усе, що є вологим довше 24 годин, може утворити цвіль, особливо вологі рушники. Обов’язково висушіть свої вологі рушники, перш ніж покласти їх у кошик для білизни", - зазначила Калі.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти