StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Ні граму більше: скільки потрібно додавати порошку під час прання - цифра здивує

7 вересня 2024, 02:10оновлено 7 вересня, 14:45
118329
Кількість порошку для прання залежить від багатьох факторів. Главред з'ясував, Скільки столових ложок прального порошку сипати під час прання.
Ні граму більше: скільки потрібно додавати порошку під час прання - цифра здивує
Скільки потрібно додавати порошку під час прання - точне число / Колаж Главред, фото: pexels, ua.depositphotos.com

Правильне дозування прального порошку – це не лише питання ефективності прання, але й спосіб зберегти ваш одяг, пральну машину та заощадити кошти. Про те, Як зрозуміти скільки потрібно порошку для прання розповіла в ефірі програми "This morning" журналістка та експертка споживчих програм Еліс Бір.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як потрібно прати постіль, щоб позбутись жовтих плям на ній, рекомендуємо наш матеріал: Жовтих плям більше не буде: 7 простих народних методів прання постелі.

Скільки потрібно сипати порошку в пральну машину автомат

"Виробники прального порошку витрачають мільйони фунтів на дослідження і розробки, щоб отримати правильне дозування", – пояснює Бір, наголошуючи на важливості дотримання рекомендацій виробників.

Проте, за її словами, часто ми ігноруємо ці поради: "Ми беремо власну чашку, не ту, що була в комплекті з пральним порошком, і зачерпуємо, а потім пхаємо це в машину".

Неправильне дозування може призвести до небажаних наслідків.

"Якщо ви використаєте забагато порошку, ви забрудните свій одяг, залишаться залишки в ящику для мийного засобу, а це руйнує машину", – підкреслює Еліс Бір.

Журналістка рекомендує завжди звертати увагу на інструкції на упаковці.

"На цій коробці написано, що ви повинні використовувати 45 мілілітрів для звичайного прання у м'якій воді, але якщо у вас жорстка вода, вам слід використовувати 115 мілілітрів", – додає вона.

Як виміряти кількість прального порошку

Ця різниця суттєва, адже витрата прального засобу в умовах жорсткої води може бути втричі більшою.

Еліс також зазначає, що використання надто великої кількості порошку не лише підвищує витрати, але й призводить до неприємностей: "У довгостроковій перспективі краще придбати пом'якшувач води. Так, це дорого, але економія на пральному порошку та триваліша експлуатація пральної машини можуть компенсувати витрати".

Дивіться відео про те, як виміряти кількість прального порошку:

Ще однією важливою порадою від Бір є використання правильних засобів для різних температур прання.

"Ми знаємо, що дешеві засоби можуть не розчинитися при дуже низьких температурах. Тому важливо, щоб все було виміряно правильно", – підсумовує журналістка.

Таким чином, правильне дозування прального порошку допоможе не лише зберегти ваші речі, але й оптимізувати витрати на прання.

Як зрозуміти скільки потрібно порошку для прання

Експертка з прибирання Меліса Патерас має несподівану, але корисну пораду щодо використання прального порошку. За її словами, для одного завантаження білизни достатньо всього двох столових ложок засобу.

"Хочете вірте, хочете ні, але вам потрібно лише дві столові ложки прального порошку на одне завантаження білизни", — наголошує Меліса в ефірі програми "This morning".

Вона підкреслює, що більшість людей звикли використовувати значно більше порошку, ніж потрібно.

"Ми запрограмовані на те, що нам потрібно більше прального порошку, тому що більше прального порошку означає більше чистоти. І компанії-виробники миючих засобів люблять це, тому що чим більше ми використовуємо, тим більше ми купуємо", — пояснює Патерас.

Дивіться відео про те, як зрозуміти скільки потрібно порошку для прання:

@yourmorningctv Do you know how much laundry detergent you’re ACTUALLY supposed to use? @Laundrytok | Melissa Pateras filled us in - and you wont believe it! #laundrytok#tips#hacks#wow#fabricsoftener#laundrydetergent♬ original sound - CTV Your Morning

Скільки потрібно сипати порошку в пральну машину на 6 кг

Експертка переконує, що незалежно від розміру завантаження, дві столові ложки — це оптимальна кількість. Перевищення цієї дози може не лише шкодити одягу, але й спричинити накопичення залишків порошку у пральній машині.

"Так, інакше у вашій пральній машині накопичиться багато прального порошку і на одязі теж", — попереджає Меліса.

Вона також акцентує на економії: "Бережіть свій одяг, бережіть свої гроші. Заощаджуйте свої гроші — це правильно. Дві столові ложки, я вам обіцяю".

Що відомо про програму "This morning"

"This Morning" - британська денна журнальна програма, що виходить на каналі ITV. Програма дебютувала 3 жовтня 1988 року і транслюється в прямому ефірі кожного робочого дня з 10:00 до 12:30 по всій Великій Британії та в Ірландії на каналі Virgin Media One. У програмі представлені різноманітні новини, шоу-бізнес, мода, краса і здоров'я, стиль життя, дім і сад, їжа, технології, прямі телефонні дзвінки та конкурси, повідомляє Вікіпедія.

Денна програма виходить на каналі ITV вже понад 35 років, що робить її однією з найдовших денних програм на британському телебаченні. Вона вигравала Національну телевізійну премію в номінації "Найкраще денне/живе журнальне шоу" 12 років поспіль, з 2011 по 2022 рік.

Як зрозуміти скільки потрібно порошку для прання

Крім того, експерти "cleanipedia" виокремили загальні рекомендації щодо дозування

  • Рекомендується використовувати близько 110 мл порошку для одного циклу прання в пральній машині. Рекомендується додати додаткові 100 мл порошку, якщо ваш одяг дуже сильно забруднений, або якщо ви плануєте використовувати режим попереднього прання у пральній машині.
  • Для рідких пральних засобів рекомендована доза становить лише 35 мл (для сильно забрудненого одягу - 52 мл), оскільки вони набагато концентрованіші, ніж порошок.
  • Для капсул - одна капсула на одне прання, а для пральних таблеток - від однієї до чотирьох таблеток залежно від жорсткості води.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти