StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Щоб не "угробити" пралку: чи можна порошок для ручного прання засипати в автомат

15 серпня 2024, 12:39оновлено 16 серпня, 16:09
2838
Багато хто думає, що порошок для машинного та ручного прання — лише маркетинговий хід, а в упаковках знаходиться однаковий засіб, але це не так.
Щоб не 'угробити' пралку: чи можна порошок для ручного прання засипати в автомат
Чи можна порошок для ручного прання засипати в автомат / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Багато хто хоч раз у житті ставив собі питання: чи можна використовувати порошок для ручного прання в пральній машині автомат? На перший погляд, різниці немає, адже обидва засоби призначені для очищення одягу, але в цьому питанні є свої нюанси.

Вам також може бути цікаво: Секрет трьох відсіків пральної машини: куди класти пральний порошок.

Чи можна порошок для ручного прання кидати в машинку

Все ж, використовувати порошок для ручного прання для пралки не варто. Це пов’язано з тим, що розчиняючись у воді, ручний порошок утворює багато піни. Для ручного прання це добре, а от машинці велика кількість піни заважає правильно виконувати роботу. Через це, також, можуть збитись вимірювальні прилади, які контролюють кількість води, підігрів. До того ж, через надто забиті піною шланги, прилад може не впоратись з ополіскуванням.

Що буде якщо в пральну машину засипати порошок для ручного прання

  1. Порошок для ручного прання містить більше піноутворювальних компонентів, ніж порошок для автомата. Під час прання в машині автомат така кількість піни може призвести до витікання води, засмічення машини, а також погіршити якість прання.
  2. Деякі порошки для ручного прання містять гранули, які не розчиняються у воді повністю. Ці гранули можуть залишатися на одязі після прання, роблячи його жорстким і неприємним на дотик.
  3. Порошок для ручного прання не розрахований на автоматичне прання. Він може не впоратися з складними забрудненнями, що призведе до того, що одяг залишиться брудним.
  4. Використання порошку для ручного прання може призвести до пошкодження деталей пральної машини, таких як барабан, шланги та насос.
  5. Пральний порошок для ручного прання часто в своєму складі має речовини, які покликані вберегти руки від пливу шкідливого впливу миючого засобу. Водночас ці складники чинять негативний вплив на барабан пральної машини-автомат.
  6. Випрані в машині-автомат порошком для ручного прання речі не будуть до кінця виполоскані. Адже програми автоматичного приладу не розраховані на тривале полоскання з великою кількістю води. Тому, якщо на цьому моменті ви помітили, що перете невідповідним засобом, обов’язково увімкніть додаткове полоскання. Таким чином додатково промиєте шланги, в яких залишилася надмірна піна.

Дивіться відео, як зробити пральний порошок в домашніх умовах:

Що таке пральна машина?

Пральна машина - автономна установка для прання текстильних виробів (одягу, нижньої та постільної білизни, сумок та інших речей), а також іноді взуття, повідомляє "Вікіпедія".

Щоб не 'угробити' пралку: чи можна порошок для ручного прання засипати в автомат
Як позбутися запаху в пральній машині / Інфографіка: Главред

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти