StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Не лише ознака любові: чому кіт спить поруч з людиною - просте пояснення

17 серпня 2024, 21:59оновлено 22 серпня, 00:08
44300
Кішки відомі своєю незалежністю, але досить часто ці пухнастики обирають саме місце поруч із людьми для сну. Главред з'ясував, як кішка вибирає з ким спати.
Не лише ознака любові: чому кіт спить поруч з людиною - просте пояснення
Чому кіт спить поруч з людиною - як кішка вибирає з ким спати / Колаж Главред, фото: pexels

Коли настає час спати, багато людей лягають у своє ліжко і виявляють, що вони там не самі. Майже щоночі поруч з людиною може спати її кіт. Часто це дуже розслаблююче і приємно спати в компанії кота. Про те, Що означає якщо кішка спить поруч з людиною, розповіла експерт ініціативи AnimalWised Емі МакКріді.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, чому кіт може агресивно себе поводити із своїм господарем, рекомендуємо наш матеріал: Чому кіт кусається, коли його гладять: причин може бути декілька.

Як кішка вибирає з ким спати

За її словами, коти люблять тепло, тож не дивно, що кіт застає людину перед сном і хоче, щоб його зігріли , щоб йому було ще комфортніше.

"Якщо ви живете в особливо холодному регіоні, шерсті вашого кота (навіть якщо це довгошерстий кіт) може бути недостатньо, щоб зігріти його. Їй може бути важко спати в інших частинах будинку. Ваше тіло буде діяти як радіатор, і коту сподобається бути поруч з вами. Кішка може хотіти спати лише поруч з вами, але вона також може намагатися лягти на вас",- наголошує експерт.

Чому кішка завжди поруч

У відео на YouTube-каналі AnimalWised йдеться, що хоча коти грайливі і часом дуже активні, правда полягає в тому, що вони відносно ліниві і можуть спати до 15 годин на добу. Хоча вони можуть лягати в найнесподіваніших місцях, їм, очевидно, буде комфортніше спати в пухнастому ліжку. Одна з причин, чому ваш кіт спить з людиною - це просто комфорт.

"Як ми вже говорили вище, це не обов'язково найзручніше розташування для вас, якщо ваш кіт хоче спати з вами в одному ліжку. Бувають випадки, коли кіт намагається влаштуватися зручніше, пересуваючись по ліжку і, відповідно, на вас. Можливо, ви захочете забезпечити коту таке ж зручне ліжко, як і у вас, навіть якщо воно буде меншого розміру", - вказує вона.

Дивіться відео про те, що означає якщо кішка спить поруч з людиною:

Чому кішка спить з однією і тією ж людиною

Емі МакКріді зазначає, що хоча коти можуть здаватися розслабленими, вони перебувають у стані постійної настороженості.

"Відносини з вашим котом дуже важливі, ви, напевно, вважаєте його членом сім'ї. Тому вони люблять спати з вами, щоб відчувати себе в безпеці і бути більш розслабленими. Якщо вони втрачають пильність і відпочивають поруч з вами, це тому, що поруч з вами вони відчувають себе в більшій безпеці", - каже вона.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, що потрібно зробити, щоб подружитись із котом, рекомендуємо наш матеріал: Потрібно зробити один вираз обличчя: стало відомо як швидко подружитись з котом.

Зооексперт додає, що коти найбільш активні в сутінках. Коли настає ніч, вони можуть потребувати додаткової безпеки.

"Це одна з причин, чому коти хочуть спати з вами вночі. Це залишилося з їхнього дикого минулого, коли їм потрібно було бути особливо обережними під час сну", - вказує вона.

Чому кіт дере кігтями постільну білизну

Крім того, ще однією причиною того, що кіт завжди спить поруч із своїм господарем є те, що таким чином кіт може показувати власні почуття до людини.

"Ваша кішка достатньо прив'язана до вас і довіряє вам, щоб дозволити вам спати поруч з нею. Територіальна поведінка вашого кота не завжди проявляється явно. Коли кіт треться об ваші ноги або тиснеться до вас мордою, це може здатися простим проявом прихильності. Хоча прихильність є частиною цього процесу, це також спосіб залишити на вас свій запах завдяки залозам на морді", - йдеться у відео.

Також, коли ваш кіт залазить у ліжко і треться об людину, він вважає її і ліжко - своїми. Вони також можуть спробувати подряпати кігтями постільну білизну, що є ще одним аспектом мічення.

А якщо ви хочете знати більше про характер кішок, читайте наш матеріал: Коти розуміють людську мову: стали відомі слова, на які вони реагують.

Як дізнатися чи любить вас кішка

Емі МакКріді додає, що коти можуть здаватися дуже асоціальними та незалежними, але це лише фасад.

"Насправді коти також люблять компанію і, особливо якщо ви проводите багато часу поза домом, вони можуть дуже сумувати за вами. Зазвичай коти лягають разом, щоб зігрітися і відчути себе комфортно. Тому, якщо ваш кіт треться, розминається, лижеться і лягає з вами, він вважає вас ще одним котом. Це ознака дуже здорових стосунків з вашим котом, безпечних і сповнених любові", - резюмувала експерт.

Що відомо про AnimalWised

AnimalWised - це освітницька ініціатива, заснована у 2015 році з метою просвіти користувачів щодо різноманітних питань, пов'язаних з тваринами. До команди проекту входять журналісти, ветеринари, етологи та зоопсихологи, які мають пристрасть до тварин у всіх їхніх проявах. Мета AnimalWised - створити ресурс, де користувачі можуть досліджувати різні аспекти тваринного світу. Водночас, зазначається, що інформація, яку надають фахівці AnimalWised має виключно інформативний характер і не замінює професійну консультацію, необхідну для надання допомоги конкретній тварині.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти