StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Потрібно зробити один вираз обличчя: стало відомо як швидко подружитись з котом

15 лютого 2024, 17:28оновлено 16 лютого, 22:38
Потоваришувати із котом можна за допомогою лише одного виразу обличчя, який розтопить серце домашнього улюбленця.
Потрібно зробити один вираз обличчя: стало відомо як швидко подружитись з котом
Як швидко подружитись з котом - як задобрити кота / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Характер котів може бути дуже різноманітним і цікавим. Вони відомі своєю незалежністю та впертістю, що робить їх привабливими для багатьох людей. Коти можуть мати свої власні уподобання і навіть звички, які роблять їх унікальними. Однак, подружитися з ними не так просто. Про це йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

Спільна команда вчених університетів Портсмут і Сасекс знайшла майже універсальний спосіб поладнати з котами. Науковці кілька місяців спостерігали за життям двадцяти кішок і котів різних порід. І виявили, існує особливий вираз обличчя, який здатен розтопити будь-яке котя чи серце.

"Ця дія звуження очей у людини породжує щось відоме як котяча посмішка - так зване "повільне моргання" - і, схоже, робить людину більш привабливою для кота. Рухи звуження очей у котів мають певні паралелі зі справжньою посмішкою у людей (посмішка Дюшена), а також з рухами звуження очей у позитивних ситуаціях у деяких інших видів тварин", - йдеться в дослідженні.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, чому кіт може агресивно себе поводити із своїм господарем, рекомендуємо наш матеріал: Чому кіт кусається, коли його гладять: причин може бути декілька.

Дивіться відео про те, як швидко подружитись із котом:

Вчені роблять висновок, що таке поєднання примуржених очей і повільного кліпання – це котячий еквівалент усмішки. При чому діє це, навіть якщо з кішкою ви бачитесь вперше.

Однак, як наголошує зоопсихолог Сергій Клочко, одним виразом обличчя обійтись не вийде.

"Не потрібно нав'язувати коту своє товариство. Потрібно дивитись на його реакцію на вас. При цьому важливо не брати його силью на руки та не притискати до себе", - наголошує Сергій Клочко.

Він додає. що справжній контакт із кішками формується лише через щоденну взаємодію.

"Перше - потрібно дюбити свого кота або кішку. Звичайно, потрібно відмовитись від методів насильства або примушення. Кота потрібно мотивувати: побільше гратись із ним, буди ласкавим та добродушним", - вказує зоопсихолог.

Якщо ж кішка поводить себе нервово чи агресивно, варто звернути увагу на себе. Бо коти повторюють поведінку своїх господарів. До того ж, ці тварини дуже тонко відчувають людину і її ставлення до себе.

Крім того, важливо зрозуміти, що кішка буде більш привітною, якщо відчує, що ви справді щирі.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти