StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чи можна зливати масло в раковину: як його правильно утилізувати

19 вересня 2024, 17:46
195
Багато хто з нас припускається фатальної помилки.
Чи можна зливати масло в раковину
Чи можна зливати олію в раковину / Колаж Главред, фото: pixabay.com, скріншот YouTube

Багато хто задається питанням, чи можна олію вилити в раковину після смаження або готування. Відповідь однозначна - ні, цього робити не варто. Через масло каналізаційна система може вийти з ладу, оскільки воно швидко охолоджується в трубах і осідає на їхніх стінках, що в підсумку призводить до засмічень.

Чому не можна зливати масло в раковину?

Коли масло потрапляє в каналізацію, воно починає тверднути в трубах і накопичуватися. Поступово жирові відкладення на стінках труб призводять до засмічень, які вимагають серйозного прочищення. Навіть якщо масло змивається гарячою водою, воно все одно охолоджується в глибині каналізаційної системи і викликає проблеми, які можуть призвести до необхідності повної заміни труб, пише ТСН.

Чому з'являються жирні плями на кухні?

Ці забруднення утворюються через найдрібніші крапельки жиру, які під час приготування їжі розбризкуються приміщенням кухні. Ці крапельки здатні полетіти на пристойні відстані - жирний наліт ви можете виявити, наприклад, і на стіні, протилежній від плити.

відео дня

Куди подіти олію після смаження вдома?

Після приготування їжі на олії важливо не тільки не виливати її в раковину, а й правильно утилізувати. Ось кілька кроків:

Дайте олії охолонути. Ніколи не виливайте гарячу олію в раковину, це може призвести до миттєвого утворення жирового нальоту в трубах.

Використовуйте паперовий рушник для видалення жиру. Перед миттям посуду зітріть залишки олії паперовим рушником.

Використовуйте спеціальні засоби для розчинення жиру. Це допоможе запобігти накопиченню олії в трубах і поліпшити їхній стан.

Універсальний засіб для чищення
Універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

Як очистити засмічення в трубі від жиру?

Якщо ви випадково вилили олію в раковину і труби почали засмічуватися, можна використати простий засіб: харчова сода та оцет. Це допомагає розщепити жирові відкладення в трубах. Засипте пів склянки соди в зливний отвір, потім додайте склянку оцту. Через 20 хвилин промийте окропом.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти