StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Коли сіяти цвітну капусту на розсаду: урожаю позаздрять сусіди

8 лютого 2024, 10:55
748
При посадці розсади цвітної капусти і броколі важливо враховувати деякі нюанси.
Коли сіяти цвітну капусту на розсаду
Коли сіяти цвітну капусту на розсаду / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Визначення оптимального часу для посіву розсади - перший крок до багатого врожаю. Для цвітної капусти і броколі цей момент має ключове значення. Вибір правильної дати сівби забезпечить здорові рослини і чудові головки капусти.

Коли сіяти на розсаду броколі та цвітну капусту?

Ідеальний період для посіву розсади цвітної капусти і броколі - це весна. Оптимальні місяці варіюють залежно від кліматичних умов у вашому регіоні. В Україні весняні місяці березень-квітень вважаються найкращим часом для початку процесу.

відео дня

Як забезпечити сприятливі умови розсаді?

Цвітна капуста і броколі люблять тепло, тому важливо підтримувати оптимальну температуру для розсади. Використовуйте теплицю або підвіконня, забезпечуючи посівам тепло і світло. Температура ґрунту має бути в межах 18-22 градусів Цельсія.

Як виростити цвітну капусту у відкритому ґрунті?

  • Вибір місця: де краще посадити? Цвітна капуста віддає перевагу сонячним місцям і родючим ґрунтам. Виберіть ділянку з хорошою сонячною освітленістю і хорошим дренуванням. Переважно уникати ґрунтів з надмірною кислотністю.
  • Посів насіння у відкритий ґрунт: коли почати? Посів насіння цвітної капусти у відкритий ґрунт найкраще здійснювати після того, як минули останні заморозки навесні. Зазвичай це припадає на кінець весни - початок літа.
  • Відстань між рослинами : Забезпечте достатню відстань між рослинами для гарної вентиляції та запобігання захворюванням. Рекомендована відстань зазвичай становить 45-60 см між кущами.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти