Як почистити взуття з нубуку: лайфхаки, які діють на всі сто

15 жовтня 2024, 19:12
82
Взуття з нубуку виглядає елегантно та стильно, але потребує особливого догляду. Тому варто знати, як прибрати бруд із взуття з нубуку.
Обувь, щетка
Як очистити плями з нубукового взуття / Колаж: Главред, фото: pixabay

Чим чистити взуття з нубуку в домашніх умовах знає далеко не кожен власник взуття із цього матеріалу, хоча для збереження презентабельного вигляду це дуже важливо. На Reddit користувачі поділилися, як очистити плями з нубукового взуття.

Для догляду за взуттям з нубуку найкраще підходять спеціальні засоби, розроблені саме для цього типу матеріалу. Це можуть бути пінки, спреї або ластики для нубуку. Проте в домашніх умовах можна використовувати й більш доступні інструменти, такі як:М'яка щітка (спеціальна для замші та нубуку) – вона допоможе видалити поверхневий бруд і підняти ворс.Гумка – корисна для видалення легких забруднень та потертостей.

Найпростіше, як прибрати бруд із взуття нубуку є дотримання певного алгоритму дій. Щоб очистити бруд, спершу дайте взуттю висохнути. Вологий нубук стає дуже чутливим до механічних пошкоджень, тому важливо не розтирати його під час чищення мокрими щітками або тканинами.

відео дня

Після висихання використайте м'яку щітку для видалення сухого бруду.Якщо після цього залишаютимуться сліди, спробуйте гумку для нубуку або спеціальний очищувальний ластик.

Іноді простого очищення недостатньо і перед власниками взуття постає задача, як оновити взуття з нубуку. Для цього потрібно регулярно обробляти взуття спеціальними спреями для нубуку, що захищають від вологи та бруду. Після чищення з допомогою щітки можна використати захисні засоби, що відновлюють колір та текстуру матеріалу.

Якщо взуття втратило свій блиск або ворс ущільнився, можна використати пару (піднесіть взуття над парою на кілька секунд), а потім акуратно розчешіть його щіткою.

Дехто задається питанням, чи можна мити нубук водою з милом. На Reddit попереджають, що так очищувати взуття не варто, оскільки це може пошкодити структуру матеріалу. Нубук дуже чутливий до вологи, тому вода та мильні розчини можуть залишати розводи та зробити поверхню більш грубою.

Як почистити взуття з нубуку: лайфхаки, які діють на всі сто
Як почистити замшеве взуття / Інфографіка: Главред

Що таке reddit?

Reddit - сайт, що поєднує риси соціальної мережі і форуму, на якому зареєстровані користувачі можуть розміщувати посилання на будь-яку вподобану інформацію в Інтернеті і обговорювати її. Як і багато інших подібних сайтів, Reddit підтримує систему голосування за вподобані повідомлення - найбільш популярні з них виявляються на головній сторінці сайту, пише Вікіпедія.

Інші новини про взуття:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти