StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Здогадаються не всі: чому не можна носити срібло і золото разом - неочевидні причини

5 вересня 2024, 17:26
1274
Поєднання золота і срібла стає дедалі популярнішим серед провідних модних дизайнерів світу. Главред з'ясував, Що буде якщо носити срібло і золото разом.
Здогадаються не всі: чому не можна носити срібло і золото разом - неочевидні причини
Чому не можна носити срібло і золото разом - які будуть наслідки / Колаж Главред, фото: ua.depositphotos.com

Значній кількості людей в дитинстві завжди говорили, що не можна поєднувати золоті та срібні прикраси разом. Носіння золота і срібла разом часто розглядається як стилістично небажане через різницю в кольорі, текстурі та енергетичних властивостях. Про те, чому не можна носити золото і срібло разом розповіла у своєму Instagram блогер Вікторія Козак.

Що буде якщо носити срібло і золото разом

За її словами, золото – це м’який метал, який за своїми фізичними властивостями він є протилежністю срібла. Найбільш очевидна небезпека носіння золота і срібла разом – це швидке стирання золота.

"Якщо, наприклад, відразу два ланцюжки надіти на шию, то срібний буквально зітре золотий, тому що срібло міцніше. Всупереч своїй красі, золото є м’яким і еластичним металом, який може взаємодіяти тільки зі шкірою людини", - вказує вона.

Чи можна носити золотий браслет разом зі срібним

Народні повір'я кажуть, що не варто носити срібло і золото одночасно, адже вони володіють різною енергетикою. Вважається, що білий дорогоцінний метал врівноважує і заспокоює, а кольоровий наповнює бадьорістю.

"Таким чином, кожен матеріал може доповнити характер відсутніми рисами, підкреслювати плюси і приховувати недоліки. Коли два метали надягають одночасно, їх властивості втрачаються, заглушаючи один одного. Саме тому народні повір'я не рекомендують носити золото і срібло разом", - резюмувала блогерка.

Чи можна комбінувати золото і срібло

Водночас дизайнер ювелірних прикрас Джилл Маурер зазначає, що люди, які кажуть, що не можна носити золото і срібло разом, все ще міцно тримаються за старомодні міфи про те, що можна і що не можна носити.

"Я дійсно вважаю, що те, в чому ви відчуваєте себе найбільш впевнено, це те, в чому ви будете виглядати круто, і це те, в чому ви будете повністю вражати. Тож саме ця смілива впевненість, яку ви відчуваєте, визначатиме, що саме вам пасуватиме", - говорить вона у відео на власному YouTube каналі.

Вона додає, що зараз золоті кольори, як правило, краще виглядають на більш теплих тонах шкіри, тоді як срібло - на більш холодних.

"Але я дійсно вважаю, що якщо ви зможете поєднати ці два кольори разом, то магія дійсно станеться", - вказує вона.

Дивіться відео про те, чи можна носити срібний хрестик на золотому ланцюжку:

Чи можна носити срібло і золото на одній руці

Дизайнер вказує на те, що якщо ви правильно і мінімалістично розмістите елементи разом, це може бути дійсно дуже висококласним і повністю відповідатиме моді.

Також, поєднання срібла і золота на одній руці може додати образу індивідуальності та виразності, але важливо уникати перевантаження аксесуарами.

"Можна експериментувати з різними текстурами та розмірами прикрас, щоб створити цікавий контраст між двома металами. Деякі ювелірні вироби навіть спеціально виготовляються з поєднанням срібла та золота, що робить їх ідеальними для одночасного носіння", - радить вона.

Що відомо про Джилл Маурер

Джилл Маурер - дизайнер ювелірних прикрас, лауреат національних нагород, блогер. Джилл Маурер активно просуває власний YouTube канал в якому ділиться секретами роботи ювелірного дизайнера та розповідає про ключові модні тенденції. Аудиторія каналу сягає майже 14 тисяч користувачів.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти