StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що робити, якщо немає води: поради українцям

17 жовтня 2022, 22:42оновлено 17 жовтня 2022, 23:14
Навіть, коли зникла вода, не варто панікувати, а досить зробити кілька простих дій.
вода, стакан, зневоднення
Українцям розповіли, що робити, якщо немає води / ua.depositphotos.com

Терористична Росія продовжує терор мирного населення України, завдаючи ракетних ударів не тільки по житлових будинках, а й по критичній інфраструктурі. Внаслідок цих дій, українці можуть відчувати перебої з водопостачанням, практично як у прифронтових зонах.

Що робити, якщо немає води в квартирі

  • По-перше, варто очікувати, що комунальні служби моментально включаються в роботу і незабаром, вода таки з'явиться. Швидше за все, воду включать швидко.
  • По-друге, в разі відсутності води, кожен тут же замислюється, куди дзвонити, якщо в будинку відключили воду. Найправильніше рішення - звертатися на гарячу лінію або в мерію. Також, звертайте увагу на інформацію регіональних ЗМІ та повідомленнями в перевірених Телеграм-каналах.
  • По-третє, якщо немає питної води і не працює служба доставки, спробуйте набрати воду в найближчому бюветі або зверніться в найближчу до вас точку, де продається фільтрована вода.
  • По-четверте, якщо питної води знайти не вдалося, пам'ятайте, що можна закип'ятити технічну воду. Щоб знезаразити її, досить буде прокип'ятити її протягом 10 хвилин.
Що робити, якщо немає води: поради українцям

Нагадаємо, раніше Главред писав про те, що робити, якщо в будинку відключили газ.

Телефони основних аварійних служб краще пам'ятати напам'ять, а також привчати до цього дітей, щоб у критичній ситуації не втрачати дорогоцінний час. Зателефонувати в аварійну газову службу необхідно відразу, якщо ви виявите відключення газу або неполадки в газовій мережі, або в роботі побутових газових приладів. Діагностикою і ремонтом такого специфічного обладнання повинні займатися виключно фахівці.

відео дня

Куди дзвонити якщо немає подачі газу

У разі відсутності газопостачання в домоволодінні негайно звертайтеся в аварійну газову службу. Її фахівці швидко і професійно встановлять причину перебоїв з подачею газу і професійно усунуть несправності. Аварійно-диспетчерська газова служба працює цілодобово. При цьому аварійні бригади чергують щодня, без вихідних. Звернемо увагу, що аварійні заявки службою виконуються безкоштовно.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти