StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Швидко зіпсується: навіщо каву зберігати у холодильнику – маловідомий секрет

11 червня 2024, 19:16оновлено 20 червня, 13:06
561
Не варто зберігати каву просто на полиці у шафі – так продукт дуже швидко може втратити свій насичений аромат.
Кофе, холодильник
Навіщо каву зберігати у холодильнику/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Досить часто багато людей зберігають мелену каву просто на полиці у шафі. Але насправді так робити не варто, адже в таких умовах продукт може швидше втратити свої цінні властивості та зіпсуватися.

Радимо також прочитати матеріал: З’являється отрута, що може вбити: чи можна їсти консервацію, яка здулася

Італійський кухар і бренд-шеф ресторанних проектів одного з холдингів Марко Черветті розповів, де краще зберігати каву і навіщо каву зберігати у холодильнику.

"Є, напевно, у вас вдома якісь речі, які ви зберігаєте у холодильнику, а в холодильнику не можна. І навпаки – є якісь речі, які ви не зберігаєте у холодильнику, а потрібно. Мелена кава – де ви її зберігаєте? Зазвичай у шафі. Але так не можна. Там усі ароматні молекули дуже швидко псуються. Тому потрібно зберігати у герметично закритій баночці у холодильнику", – наголосив він.

Також Черветті назвав ще один вид продуктів, які найчастіше зберігають у шафі, а варто зберігати у холодильнику – крупи.

"Рис та інші крупи ви найімовірніше зберігаєте у шафі. Але крупи також краще зберігати у холодильнику. Таким чином ніякий паразит туди не залізе", – наголосив кухар.

У той же час, за його словами, витриманий сир не потрібно зберігати у холодильнику, адже так він сохне і стає несмачним. Тому краще зберігати цей продукт у папері або у тканині не в холодильнику, а просто в прохолодному куточку квартири чи будинку.

"І наостанок – особиста порада від мене. Бокал для пива – зберігайте його в холодильнику. І коли будете розливати пиво, воно не буде так сильно пінитися і буде взагалі ідеальним", – зазначив Черветті.

Дивіться відео про те, навіщо каву зберігати у холодильнику:

Хто такий Марко Черветті?

Марко Черветті (італ. Marco Cervetti нар. 20 серпня 1975, Алессандрія, Італія) – італійський кухар, який працює та проживає в Україні, бренд-шеф ресторанних проектів холдингу Fozzy Group, Сільпо, Le Silpo, підприємець, пише Вікіпедія.

Швидко зіпсується: навіщо каву зберігати у холодильнику – маловідомий секрет
Як довго зберігаються овочі та фрукти в холодильнику/ Інфографіка: Главред

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти