StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Білок може стати водянистим: експерт назвав поширену помилку в зберіганні яєць

15 лютого 2024, 14:36
Хтось зберігає яйця в холодильнику, а хтось на кухонному столі, але, за словами шеф-кухаря, є лише один спосіб зберегти їх ідеально свіжими.
Білок може стати водянистим: експерт назвав поширену помилку в зберіганні яєць
Білок може стати водянистим - експерт розповів, як зберігати яйця / Колаж Главред, фото: УНІАН, pexels

Яйця мають відносно довгий термін зберігання, але коли справа доходить до їхнього смаку та текстури, правильне зберігання має велике значення.

Хоча дехто вважає, що достатньо зберігати їх у холодильнику, потрібно робити більше, щоб вони залишалися свіжими якомога довше.

Незалежно від розміру, органічні вони чи ні, яйця можуть стати водянистими, коли вони знаходяться в твердій шкаралупі, і це важко ігнорувати, коли справа доходить до їх приготування.

відео дня

Але, за словами Діна Харпера, шеф-кухаря та кулінарного експерта Harper Fine Dining, є дуже простий метод, яким може скористатися кожен, щоб цього не сталося, пише Express.co.uk.

"Яєчні білки мають тенденцію ставати водянистими з часом, тому чим довше ви чекаєте на їх використання, тим більш водянистими вони зазвичай стають. Цей ефект посилюється, коли яйця зберігаються в приміщенні з високою температурою і низьким рівнем вологості, тому ви завжди повинні намагатися зберігати їх в холодильнику", - вказує він.

Дін попередив, що якщо при розбиванні яйця виходять дуже водянистими, це може бути ознакою того, що вони зіпсувалися і "більше не є безпечними для вживання".

Ось чому важливо діяти швидко.

"Ви мало що можете зробити, щоб відновити текстуру яєчного білка, тому профілактика - це, мабуть, ваш найкращий і єдиний варіант", - додає експерт.

За словами Діна, яйця зберігаються довше, якщо зберігати їх у холодильнику при температурі близько 40 градусів за Фаренгейтом (4С), але це не стосується всього холодильника.

Навіть якщо встановити постійну температуру, є певні коливання, які можуть вплинути на термін зберігання продуктів.

Експерт з кулінарії порадив: "Якщо це можливо, залишайте продукти в найхолоднішій частині холодильника, оскільки це дасть їм найкращі шанси".

Зазвичай найхолоднішою частиною холодильника є задня та нижня частини, оскільки холодне повітря опускається вниз, а задня частина холодильника знаходиться найдалі від дверцят.

Однак це не стосується холодильників з відсіками для приготування льоду у верхній частині, які роблять верхню частину холоднішою.

"Ви повинні намагатися залишати яйця в упаковці, де це можливо, оскільки упаковка спеціально розроблена для збереження свіжості та смаку яєць, тим самим захищаючи їхню консистенцію та текстуру", - резюмував він.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти