StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Рош ха-Шана 2022: дата, традиції та привітання в єврейський Новий рік

25 вересня 2022, 18:49
Єврейський Новий рік - один з найбільш важливих свят іудеїв.
Єврейський Новий рік 2022
Рош ха-Шана 2022 / ua.depositphotos.com

Єврейський Новий рік 2022 або свято Рош ха-Шана абсолютно далекий від звичних всім традицій святкування початку року. Для іудеїв це час покаяння і переосмислення життєвого шляху.

Про те, які державні та професійні свята українці відзначають в середині осені, читайте в матеріалі: Свята у жовтні 2022: День захисника України, Покрова Пресвятої Богородиці – чи буде вихідний.

Коли починається Рош ха-Шана в 2022 році

Початок нового року за єврейським календарем припадає на перший і другий дні місяця тишрей, який випадає на вересень-жовтень. Згідно з віруваннями, саме в сьомий місяць Господь створив світ. Зі святом Рош ха-Шана пов'язано безліч важливих біблійних подій - створення людини, всесвітній потоп і порятунок Ісаака.

відео дня

У 2022 році свято Рош ха-Шана починається ввечері 25 вересня і триває до вечора 27 вересня.

Рош ха-Шана - традиції свята

У ці дні євреї згадують не тільки про створення світу, а й про те, що Господь судить людину за її вчинками. Дні Рош а-Шана варто провести в роздумах про хороших і поганих діяннях. Необхідно зізнатися собі в недобрих вчинках і щиро покаятися.

Зі святом Рош ха-Шана починається 10 днів молитов і каяття, які закінчуються іншим єврейським святом – Йом-Кіпур. У цей період Бог уважно оцінює вчинки людей і винагороджує за благі діяння.

З вечора 25 вересня в синагогах лунають звуки шофара – баранячого Рогу, який закликає віруючих на Божий суд. Протягом двох днів євреї відвідують синагогу і моляться про порятунок душі.

У свято Рош ха-Шана влаштовується пишне застілля. Сім'я збирається за святковою вечерею. Господині подають на стіл страви з риби і овочів. В особливій пошані - нарізана кружечками морква, яка символізує монети. Вважається, що в ці дні визначається матеріальний стан людини. Традиційним фруктом єврейського Нового року є гранат і мед, щоб наступний рік був солодким. Круглий хліб хала символізує циклічність часу.

У цей день заборонено вживати гірку і кислу їжу, щоб в новому році обходили неприємності і біди. Не можна було їсти і горіхи. На івриті слово "горіх" співзвучне зі словом "гріх".

Рош ха-Шана 2022 - привітання і картинки

У добре свято Рош ха-Шана шлю свої привітання і найщиріші побажання миру, щастя, любові. Нехай затрубить шофар, прогнавши всі біди, всі тривоги, всі дурні думки. Я бажаю прощення за всі гріхи і славного року попереду — року для радості, хороших вчинків, благих звісток.

***

Зі святом! Нехай цей рік буде щедрим на подарунки, щоб любов не покидала стіни будинку і серця, щоб веселий сміх завжди чувся. Бажаю благополуччя і процвітання, щоб були сили і фінанси рухатися і розвиватися!

Рош ха-Шана картинки
Рош ха-Шана картинки

***

Поздоровляю! Нехай свято Рош ха-Шана принесе неймовірний життєвий успіх, вірну удачу і любов, велике щастя і благополуччя. Нехай будуть почуті молитви і послано все те, про що мріялося. Нехай життя супроводжується милосердям, добротою душі і справедливістю. Нехай смачні будуть хала і медові яблука.

***

Відзначає єврейський народ

Рош ха-Шана - такий новий рік,

Принесе він нехай Вам достатку,

І в родині буде все нехай в порядку,

Нехай з веселою нотою пройде,

Це свято Великий Новий рік!

Рош ха-Шана картинки
Рош ха-Шана 2022

***

Довгоочікуваний день прийде —

Зустрінемо трубним рогом!

Солодкий буде новий рік,

Немов хала з медом.

Не шкодуй, що дні минули,

Що року промчать,

Сходи добрі зійшли —

Значить, буде щастя!

Рош ха-Шана 2022 привітання
Рош ха-Шана 2022 привітання

***

У світле свято, Рош-ха-Шана,

Разом буде, вся сім'я

Зберіться за столом,

Нехай веселощі, входить в будинок,

Один одному щастя побажайте,

І з піснею Новий рік прославте!

Рош ха-Шана картинки
Рош а-Шана 2022
Рош ха-Шана картинки
Єврейський Новий рік 2022 / ua.depositphotos.com/

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти