StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Яйця допомагають худнути, якщо не робити ці п'ять помилок

6 вересня 2021, 15:58
Жир теж насичує - він уповільнює травлення, в результаті чого ми довше відчуваємо ситість.
Яйце
Проте, є кілька рекомендацій, яких потрібно дотримуватися при вживанні яєць. / pixabay

Яйця є відмінним джерелом поживних речовин, а також, згідно з Міністерством сільського господарства США, вони є багатим джерелом білків і жирів - двох макроелементів, які відіграють важливу роль в управлінні вагою.

Білок важливий, тому що, згідно з клінікою Майо, коли ви зменшуєте споживання калорій і починаєте трохи втрачати вагу, частина цього неминуче буде припадати на м'язи (а не тільки на жир), пише Livestrong.com.

Однак отримання достатньої кількості білка може допомогти вам зберегти ваші м'язи-або, принаймні, мінімізувати кількість, яку ви втрачаєте, - що підтримує ваш метаболізм в стані спокою, допомагаючи вам спалювати більше калорій в цілому.

відео дня

читайте такожВбиває мільйони бактерій і яйця глистів: як правильно мити зелень і ягоди

Згідно зі статтею, опублікованою в квітні 2015 року в американському журналі клінічного харчування, білок також сприяє зниженню ваги, оскільки він допомагає вам відчувати себе ситим, вимагає більше енергії для перетравлення і підвищує рівень гормонів ситості.

Жир теж насичує - він уповільнює травлення, в результаті чого ми довше відчуваємо ситість, за словами Гарвардського університету T. H. Школа громадської охорони Здоров'я Чан. Отже, Так, отримання достатньої кількості жиру може допомогти з втратою ваги.

Проте, є кілька рекомендацій, яких потрібно дотримуватися при вживанні яєць. Пам'ятайте про наступні типові помилки, якщо ви намагаєтеся схуднути.

Помилка 1: є тільки білки

Якщо ви все ще видаляєте жовток кожен раз, коли готуєте яєчню-базіку, значить, ви не робите собі ніяких поблажок, коли мова йде про схуднення або отримання життєво важливих поживних речовин.

Так, жовтки містять більшу частину жиру, що міститься в яйці, але дієтичні жири не призводять до збільшення жирових відкладень - це пов'язано з надлишком калорій. Крім того, за даними Міністерства сільського господарства США, жовток містить половину білка, що міститься в яйці.

Нарешті, жовток-це місце, де знаходиться більшість поживних речовин. Якщо ви викидаєте жовток, вам не вистачає холіну, фолієвої кислоти, заліза, селену, фосфору, цинку, тіаміну і вітамінів A, B6, B12, D і E, згідно з даними Американського яєчного ради.

Помилка 2: обмеження яєць на сніданок

Не обмежуйте себе (або свою дієту), вважаючи яйця тільки їжею для сніданку. Їх також можна подавати на обід і вечерю і навіть в якості закуски.

Їх легко додавати в їжу крім сніданку: бутерброди з яєчним салатом роблять обід поживним і заспокійливим. Або насолоджуйтеся яйцями-пашот як джерелом білка в салаті або зерновій мисці.

На вечерю додайте легке яйце поверх гамбургера або додайте пару в спекотне перед подачею на стіл.

Яйце, зварене круто, з сіллю і перцем - це чудовий полуденок, який принесе вам задоволення до наступного прийому їжі.

Помилка 3: готувати їх з нездоровими жирами

Смажити яйця в маслі або маргарині, якщо ви намагаєтеся дотримуватися здорової дієти або схуднути, - це свого роду поразка. Звичайно, це може бути приємним на смак, але з точки зору поживності це значно знизить рівень поживності вашої їжі.

Ми не говоримо, що потрібно уникати всіх жирів. Нашому організму потрібен жир, а дієтичний жир може допомогти у втраті ваги. Однак нездорові жири, такі як насичені і трансжири, можуть збільшити ризик серцевих захворювань, інсульту, діабету та інших хронічних станів, згідно виданню Harvard Health Publishing.

Замість цього готуйте яйця з ненасиченими жирами, такими як оливкова, авокадо і рапсове масло. Американська кардіологічна асоціація рекомендує вибирати масла з вмістом насичених жирів менше 4 г на столову ложку і без трансжирів або частково гідрогенізованих масел.

Або, що ще краще, виберіть яйця-пашот або варені яйця,які не вимагають додаткових калорій для приготування.

Помилка 4: поєднання їх з беконом та іншими нездоровими продуктами для сніданку

Наше сприйняття яєць змінилося з роками, особливо в міру розвитку науки, і тепер ми знаємо, що яйця можуть бути частиною здорового харчування.

Тим не менш, не дозволяйте здоровим властивостям яєць поширювати ореол здоров'я на все інше, що ви з ними їсте, наприклад, сильно перероблене червоне м'ясо (бекон, ковбаса) або очищені зерна (млинці, вафлі).

Більш здорові варіанти поєднання яєць включають овочі і невелику порцію сиру для омлету, заправленого сальсою. Або спробуйте яєчню з цільнозерновим англійським маффіном і фруктом або йогуртом.

Помилка 5: занадто багато їжі

Так, обмеження на дієтичний холестерин було знято, коли Міністерство охорони здоров'я та соціальних служб США опублікувало свої рекомендації щодо харчування для американців на 2015-2020 роки. Але це не означає, що ви можете споживати їх з ентузіазмом.

Хоча технічно не існує верхньої межі холестерину, в рекомендаціях говориться, що "люди повинні їсти якомога менше дієтичного холестерину, дотримуючись здорового режиму харчування".

За даними Harvard Health Publishing, коли справа доходить до яєць, краще дотримуватися в середньому одного яйця в день. Якщо у вас діабет або інші фактори ризику серцевих захворювань, Ви можете їсти не більше трьох яєць на тиждень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти