StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вросле волосся: що потрібно знати

23 лютого 2021, 20:44
Найкращим способом запобігти появі врослого волосся може бути відмова від гоління.
Гоління
Кращим способом запобігти появі врослого волосся може бути відмова від гоління / From-ua

Врослі волосся виглядають на шкірі у вигляді піднятих червоних сверблячих плям. Часто можна побачити волосся, що застрягли під шкірою. У людей з жорсткими або кучерявими волоссям частіше з'являються врослі волосся, і вони зазвичай з'являються в областях, які ви голите, таких як обличчя і шия, ноги, пахви, груди і лобкові волосся.

Кращий спосіб запобігти вростання волосся - не голитися, повідомляє Express.co.uk.

Але для тих, хто не мав іншого виходу під час ізоляції, що ви можете зробити, щоб позбутися врослого волосся, коли вони з'являються?

читайте такожЯк позбутися від жирного волосся: лікарські лайфхаки

"Не висмикуйте врослі волосся", - попереджає косметолог Крістіна Сміт. У клініці Клівленда вона сказала: "Якщо є гній, значить, є невелика інфекція. "Так що тримайте місце чистим і сухим і не голіть там, поки воно не очиститься.

"Якщо, однак, у вас є врослі волосся, які часто повторюються, викликають гіперпігментацію (особливо на обличчі) або відчуваються як більш глибока або посилена рана, проконсультуйтеся з фахівцем по догляду за шкірою щодо варіантів лікування".

Національна служба охорони здоров'я говорить, що ви можете запитати фармацевта про креми і лосьйони, які допоможуть позбутися від свербіння, а також про продукти для видалення волосся, які допоможуть запобігти роздратування.

Фармацевт також може запропонувати відлущуючі засоби, щоб запобігти вростання волосся, або м'який антисептик, який допоможе запобігти інфекції.

Якщо врослі волосся або область навколо них дуже болючі, гарячі, червоні або опухлі, або ваша температура дуже висока, або ви відчуваєте жар, тремтіння або дуже погане самопочуття, зверніться до терапевта.

Лікар може вилікувати врослі волосся, звільнивши волосся за допомогою стерильної голки або леза, або виписавши стероїдний крем для зняття набряку і роздратування.

Вони також можуть прописати крем або таблетки з антибіотиком для лікування інфекції.

Найкращим способом запобігти появі врослого волосся може бути відмова від гоління, але є додаткові заходи, які можуть допомогти. За даними NHS, змочування шкіри теплою водою і використання гелю для гоління може допомогти, а також гоління в напрямку росту волосся.

Також рекомендується використовувати відлущуючий скраб, який допоможе звільнити застряглі волоски, і прикласти до шкіри прохолодну вологу тканину після гоління, щоб зменшити роздратування.

Якщо після гоління ви виявили врослі волосся, спробуйте інший метод видалення волосся, наприклад крем для видалення волосся.

Одним з найбільш ефективних способів видалення волосся є лазерне лікування.

Уникайте занадто Близького гоління, так як залишена щетина може зупинити проникнення бактерій.

Також уникайте використання тупої бритви-ви повинні кожен раз використовувати нову, гостру бритву з одним лезом.

І не дряпайте, не чіпайте і не стискайте врослі волосся, так як вони можуть пошкодити шкіру і привести до інфекції.

Ви можете побачити гній у плямах, якщо у вас інфіковані врослі волосся, і вони можуть бути болючими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти