StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Лікарка назвала продукти, з якими не можна поєднувати вино

27 червня 2021, 22:40оновлено 27 червня 2021, 23:18
Існує низка продуктів, з якими категорично не можна вживати вино.
вино, сир
Лікарка не рекомендує пити більше 2 келихів вина на день / Фото pixaby

Вживання вина і зокрема алкоголю не повинно поєднуватися з чимось жирним і гострим. Йдеться про ковбасу, сьомгу, скумбрію маринованих овочах і васабі. Для людей, які страждають гастритом або виразкою, подібні експерименти можуть призвести до проблем зі здоров'ям і загостренням хвороб. Треба стежити і за дозуванням алкоголю: два келихи вина не зашкодять, а ось пляшка в день може призвести до хвороб. Про це розповіла гастроентерологиня СМ-клініки у Санкт-Петербурзі Анна Денисова.

У коментарі РИА Новости вона сказала про те, що поєднання жирного і алкоголю може спровокувати загострення хвороб. Існує ризик потрапити до лікарні у разі поєднання жирного і алкогольних напоїв.

"З вином, як і з алкоголем взагалі, не можна їсти жирне і гостре: сало, ковбаси, сьомгу, скумбрію, мариновані овочі, васабі – приправу, яку вживають разом з суші. У людей з хронічними захворюваннями - гастритом або виразкою - ці продукти можуть викликати загострення. На тлі поєднання алкоголю і жирного часто трапляється стан гострого панкреатиту. Пацієнта доводиться госпіталізувати і, більш того, проводити терапію панкреонекрозу (діагноз, який являє собою омертвіння тканин і лікується тільки хірургічно)", - стверджує лікар.читайте такожВчені назвали ідеальну закуску до вина

відео дня

Також вона підкреслила, що людям не слід особливо захоплюватися алкоголем. Щоб уникнути хвороб можна випивати 1-2 келихи вина на день. Однак пляшка вина на день, причому без будь-якої закуски, може стати вірним шляхом до панкреатиту, гастриту або виразки.

Нагадаємо, фахівці американського агентства Центри з контролю і профілактики захворювань США вважають, що вино може бути корисним для здоров'я людини. Однак якщо його неправильно зберігати, напій може зіпсуватися, а в епізодичних ситуаціях й зовсім викликати хворобу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти