StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вчені розповіли, чи корисна варена і печена картопля для здоров'я

23 червня 2021, 00:54оновлено 25 червня 2021, 11:48
Задоволене цікаве дослідження-чи допоможе постійне / регулярне вживання картоплі (вареного чи, печеного чи) людському організму чи ні.
картопля
Вчені розповіли, чи корисна варена і печена картопля для здоров'я / УНІАН

Вживання вареної або печеної картоплі знижує артеріальний тиск і допомагає запобігти гіпертонічну хворобу. Про це свідчать результати дослідження, які були опубліковані в журналі Nutrients.

Основне джерело калію в раціоні жителів західних країн-картопля. Дослідники з Університету Пардью вивчили вплив добавок калію на кров'яний тиск та інші фактори ризику серцево-судинних захворювань.

У клінічних випробуваннях взяли участь 30 чоловіків і жінок з діагностованою гіпертонією або передгіпертензією. Результати показали, що вживання печеної або вареної картоплі призводить до зниження систолічного артеріального тиску в порівнянні з контрольною групою, що харчувалася типовою американською дієтою, але без включення картоплі.

Автори також встановили, що, всупереч поширеній думці про шкоду самого калорійного варіанту приготування картоплі, картоплі фрі, для серцево-судинної системи, щоденна порція цього продукту, що містить 330 калорії, не робить негативного впливу на кровоносні судини.

Сприятлива дія картоплі засноване на тому, що він знижує затримку натрію в організмі, і в цьому плані, як з'ясували вчені, він працює навіть краще, ніж харчові добавки з калієм.

читайте такожЧиста отрута: чим небезпечний молода картопля і як його правильно готувати

Нагадаємо, раніше російський ендокринолог і дієтолог Альбіна Комісарова поділилася, що картоплю бажано їсти до певного часу - за три години до сну, і при цьому важливо збалансовано харчуватися.

Лікар повідомила, що якщо з'їсти картоплю о 14:00 або трохи пізніше, то коренеплід не піде в жир.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти