StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вчені розповіли, які пекучі спеції допоможуть спалити вісцеральний жир

12 червня 2021, 03:02оновлено 25 червня 2021, 11:38
Цікаве дослідження - виявляється, регулярне вживання деякої кількості двох видів спецій дадуть можливість людині спалювати вісцеральний жир.
Жир
Які пекучі спеції допоможуть спалити вісцеральний жир / Anna Efthymiou / flickr.com

Вчені з США і Канади запропонували варіант позбавлення від вісцерального жиру за допомогою пекучих спецій - імбиру або гострого перцю чилі. Про це повідомляє портал Express.

Спроби позбутися вісцерального жиру - білого жиру черевної порожнини, який накопичується навколо органів, найчастіше зводяться до дієти і відмови від певних видів їжі. Але вчені та експерти в галузі охорони здоров'я радять просто додати в раціон більше імбиру і перцю, щоб прискорити спалювання жиру.

Імбир відомий протизапальними властивостями, а в боротьбі з ожирінням він зменшує окислювальний процес і відчуття голоду. Також імбир прискорює травлення і стабілізує рівень цукру в крові, що теж необхідно для втрати жиру на животі.

У дослідженні, опублікованому в Національній медичній бібліотеці США, було проаналізовано вплив споживання імбиру на втрату ваги у людей з надмірною вагою і ожирінням. Виявилося, що споживання імбиру знижує масу тіла, коригує співвідношення талії і стегон, зменшує рівень глюкози в крові натщесерце. Крім того, імбир впливає на термогенез, через який жир автоматично спалюється, а не накопичується.

Дослідники з Університету Лаваля в Канаді кажуть, що речовина капсаїцин, що міститься в Чилі, теж підвищує здатність організму спалювати жир і приборкувати апетит. Воно надає перцю чилі і спецій на його основі (кайенский перець і паприка) характерну гостроту, а також стимулює природний процес, при якому частина їжі негайно перетворюється в тепло.

читайте такожВчені розповіли, від яких хвороб жінок захищає жир

Нагадаємо, раніше британські та американські вчені стверджували - вживання полівітамінів, омега-3, пробіотиків і добавок з вітаміном D знижують ризик зараження організму коронавирусной інфекцією серед жінок.

Фінські вчені розповіли, популярна біологічно активна добавка до їжі-амінокислота L-цистеїн ‒ полегшує симптоми похмілля (в першу чергу ‒ нудоту і головний біль).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти