StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Стало відомо, яке спиртне корисно для тіла

24 вересня 2020, 05:29
Черговий раунд одвічної суперечки - що з алкогольних напоїв корисно пити людям.
Пиво
Експерти розповіли, яке спиртне корисно для тіла / УНІАН

У США експерти після довгих досліджень з'ясували, які саме алкогольні напої більше за інших несуть користі для здоров'я. У список увійшли червоне вино, темне пиво, сангрія і коктейль "Кривава Мері" (основа ‒ горілка + томатний сік).

Про це повідомляє портал Gizmodo з посиланням на дослідження.

№1. Червоне вино.

відео дня

В одній пляшці червоного вина міститься від 4% до 9% денної норми заліза, 9,4% калію і 5% відсотків магнію. У ньому багато антиоксидантів, які мають позитивні властивості. Наприклад, ресвератрол знижує ризик утворення тромбів і рівень "поганого" холестерину в крові. Також цей напій є не дуже калорійним. Зазвичай в одному келиху міститься від 110 до 130 кілокалорій.

№2. Темне пиво

У келиху об'ємом близько 350 мілілітрів міститься всього 128 кілокалорій. Напій має антиоксидантні властивості, тому регулярне вживання темного пива (в помірних дозах) знижує ризик захворювань серцево-судинної системи.

№3. "Кривава Мері"

До складу коктейлю входить томатний сік, а найбільш активними інгредієнтами томатів є лікопін (захищає від захворювань простати), катехіни (захищають шкіру), зеаксантин (захищає очі), вітамін А і флавоноїдні антиоксиданти. Коктейль також вважається низькокалорійним.

№4. Сангрія

Сангрія - іспанський коктейль, який готують на основі вина. У нього додають фрукти, цукор і трохи лікеру, бренді або рому. Завдяки вину і фруктам в напої міститься багато вітаміну С і антиоксидантів.

читайте такожБез ризику ранньої смерті: вчені розповіли, скільки алкоголю можна пити

Нагадаємо, раніше Главред повідомляв:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти