StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Сон, як у немовляти: що краще пити на ніч для сну - 5 корисних напоїв

13 вересня 2022, 17:08оновлено 21 вересня 2022, 12:02
Що пити на ніч для міцного сну.
Що пити на ніч для сну
Який напій допомагає заснути-топ-5

Ситуація в країні, пов'язана повітряними тривогами, може викликати сильне нервове напруження, яке ніяк не сприяє міцному сну. Який напій допомагає заснути і як стабілізувати нервову систему, щоб сон був міцним, розібрався Главред.

Який напій може нашкодити здоров'ю, читайте в матеріалі: П'єте один чай кожен день: який чай найшкідливіший і несе неймовірну небезпеку.

Для того, щоб нормалізувати сон, необхідно віддавати перевагу натуральним напоям. Речовини, які в них містяться, допомагають заспокоїти нервову систему і прискорити процес засинання.

відео дня

Напій для зняття стресу

Ромашковий чай стане напоєм номер один не тільки для тих, хто не може заснути, але і для людей, які переживають хронічний стрес. Це природне заспокійливе робить благотворний вплив на ораганізм і покращує роботу нервової системи. Щоб швидше заснути можна заварити чай з додаванням лаванди. Для приготування напою потрібно взяти 4 столових ложки ромашки, залити їх склянкою окропу і дати настоятися протягом 5-10 хвилин.

читайте такожКористь чи шкода: чи можна запивати таблетки чаєм

Напій, перевірений роками

Одним з найдоступніших народних заспокійливих є тепле молоко. Стакан теплого напою на ніч допоможе заснути і дітям і дорослим. Зміст природного антидепресанту триптофану допомагає зняти нервову напругу і розслабитися. Можна приготувати "золоте" молоко – додавши в нього куркуму. В її складі містяться речовини, які знімають симптоми безсоння, допомагають при депресії і підвищеної тривожності. Для приготування потрібно взяти півчашки молока, по чайній ложці куркуми і меду. Довести молоко до кипіння, змішати інгредієнти і варити 5 хвилин.

Фруктовий напій, який допоможе заспокоїтися

Потужним природним снодійним може стати і бананово-мигдальне смузі. Банани містять триптофан, мелатонін і калій, який розслабляє м'язи. У мигдальному молоці - магній - знахідка для нервової системи. Один банан потрібно змішати з чашкою мигдалевого молока і півчашки льоду. За бажанням можна додати авокадо або темний шоколад.

читайте такожЩо буде, якщо постійно пити солодкий чай: 3 причини негайно позбутися цієї звички

Безсмертна класика для міцного сну

М'ятний чай є одним з найдоступніших способів заспокоїти нерви, що розгулялися і заснути. Він відмінно знімає роздратування і втому і нормалізує артеріальний тиск і покращує роботу шлунково-кишкового тракту. Для максимальної користі чай потрібно наполягати не менше 5 хвилин, заливши 2 склянками води жменю перцевої м'яти.

Напій, який поліпшить якість сну

Рекордсменом за змістом природного снодійного триптофану - є натуральний вишневий сік. Він здатний поліпшити якість сну. Для того, щоб більше спати необхідно регулярно вживати напій 2 рази на день. Найкращим ефектом, які підсилюють вироблення мелатоніну будуть кислуваті сорти вишень.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти