StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Шість ознак того, що пора закінчувати прийом протизаплідних таблеток

13 лютого 2021, 10:59оновлено 13 лютого 2021, 11:30
Ось деякі з причин, чому ви, можливо, захочете відмовитися від контролю над народжуваністю.
Протизаплідний
Ось деякі з причин, чому ви, можливо, захочете відмовитися від контролю над народжуваністю / ngzt

Є багато причин, через які ви можете відмовитися від застосовуваного вами методу контролю народжуваності. Наприклад, якщо ви приймаєте протизаплідні таблетки і відчуваєте, що вони не підходять вашому способу життя або викликають неприємні побічні ефекти, ви можете спробувати новий метод.

Або, можливо, ви хочете мати дітей або вам більше не потрібно використовувати протизаплідні засоби через ваш вік, пише Insider.

Якою б не була причина, відмова від контролю над народжуваністю може мати деякі неприємні побічні ефекти.

відео дня

Ось деякі з причин, чому ви, можливо, захочете відмовитися від контролю над народжуваністю, і чого очікувати, коли ви це зробите.

читайте такожВчені назвали фактор, який послаблює дію протизаплідних таблеток

Чому Вам слід відмовитися від контролю над народжуваністю?

Якщо ви плануєте повністю відмовитися від протизаплідних засобів або змінити метод контрацепції, тому що ваш поточний метод не працює для вас, вам слід обговорити можливі варіанти зі своїм лікарем. Ось кілька причин, чому ви можете відмовитися від контролю над народжуваністю:

Ви хочете зачати дитину

Протизаплідні засоби запобігають вагітності, тому, якщо ви намагаєтеся завагітніти, Вам слід припинити їх приймати, будь то відмова від таблеток, видалення ВМЗ або припинення ін'єкцій тощо.

Для довідки, гормональні протизаплідні засоби запобігають вагітності, зупиняючи овуляцію, перешкоджаючи здатності сперматозоїдів досягати яйцеклітини і ускладнюючи імплантацію запліднених яйцеклітин в матку.

Вам не слід продовжувати приймати протизаплідні засоби під час вагітності, навіть якщо ви приймаєте їх при станах, не пов'язаних з вагітністю, таких як прищі.

Ви хочете перейти на інший метод контрацепції

Можливо, ви захочете інший вид контролю над народжуваністю, який відповідає вашому способу життя, або інший, менш вимогливий до догляду. Наприклад, протизаплідні таблетки, ін'єкції та пластирі вимагають розкладу, якщо ВМС та інші імплантати служать довше.

З цієї причини люди іноді віддають перевагу оборотним методам контрацепції тривалої дії, таким як внутрішньоматкові спіралі (ВМЗ) та гормональні імплантати.

За словами Крістін Гревс, доктора медичних наук, акушера-гінеколога лікарні для жінок і немовлят Вінні Палмера в Орландо Хелс, люди також можуть відмовитися від застосування інших протизаплідних засобів, якщо вони вибирають постійну стерилізацію або якщо їх партнери проходять вазектомію.

Ви відчуваєте неприємні побічні ефекти

Кожен метод контролю народжуваності має свої побічні ефекти і може по-різному впливати на кожну людину. Наприклад, гормональні методи, такі як гормональні протизаплідні таблетки, можуть викликати нудоту, зміни настрою, зміни ваги, порушення менструального циклу і болючість грудей.

"Деяким людям не подобається приймати гормони через те, як вони почуваються, або через те, як це впливає на їх настрій",-говорить Гревес.

Дослідження 2008 року з 1716 учасниками, які приймали протизаплідні таблетки, показало, що близько 34% учасників перестали приймати їх протягом шести місяців через побічні ефекти, такі як головні болі, зміни настрою, зміни ваги і сексуальна незадоволеність.

У вас є певні захворювання

"Якщо у вас вовчак, рак, порушення згортання крові або великий кардіологічний анамнез, вам може знадобитися припинити використання традиційних комбінованих оральних контрацептивів", - говорить Гревес.

Гревес також рекомендує людям старше 35 років, які курять, страждають мігренню або підвищеним артеріальним тиском, припинити прийом містять естроген таблеток, оскільки це може підвищити ризик інсульту або серцевого нападу.

Це тому, що естроген в протизаплідних таблетках може підвищити рівень артеріального тиску. На щастя, препарати, що містять тільки прогестин, часто безпечні для жінок з такими захворюваннями.

Ви перебуваєте в тому віці, коли вам більше не потрібні протизаплідні засоби

За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань, точний вік, в якому ви більше не ризикуєте завагітніти, не відомий. Тому рекомендується продовжувати вживати запобіжних заходів до 55 років або до настання менопаузи. Середній вік настання менопаузи-51 рік; однак ви можете випробувати це в будь-який час, коли вам за 40 або за 50.

Ви приймали таблетку з іншої причини

"Є різні причини, через які люди приймають протизаплідні засоби, крім контрацепції. Вони можуть припинити їх приймати, якщо їм більше не потрібна допомога", - говорить Гревес.

Деякі з цих причин включають запобігання вугрів, регулювання менструального циклу та поліпшення симптомів передменструального синдрому.

Чого слід очікувати, коли ви відмовитеся від контролю народжуваності?

Ось деякі з речей, які ви можете відчути, коли ви відмовляєтеся від контролю над народжуваністю.

Побічні ефекти відмови від контролю народжуваності

Вагітність: ви можете завагітніти протягом декількох днів після припинення прийому протизаплідних засобів; однак це може зайняти більше часу, якщо у вас були нерегулярні місячні до початку прийому таблеток або якщо у вас ніколи не було дитини раніше.

Порушення менструального циклу: менструація може відновитися незабаром після того, як ви перестанете приймати таблетки, або це може зайняти до трьох місяців.

"Протизаплідні таблетки відмінно підходять для полегшення хворобливих менструацій, тому Ви можете помітити деякий дискомфорт і відсутність регулярності при припиненні прийому ліків", - говорить Гревес.

Акне: протизаплідні засоби допомагають запобігти гормональні прищі, тому прищі можуть повернутися, як тільки ви за словами Гревеса, відмовитися від таблеток. Можливо, вам не доведеться турбуватися про це, якщо у вас не було прищів до того, як ви почали приймати протизаплідні засоби.

Зміни ваги: у вас можуть виникнути невеликі зміни ваги, коли ви відмовитеся від контролю народжуваності; однак це більш імовірно через затримку рідини. Єдина форма контролю над народжуваністю, пов'язана зі збільшенням ваги, - це Депо-Провера, ін'єкція прогестину, яку потрібно робити кожні три місяці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти