StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Проблеми з серцем: дієтологи назвали небезпечний метод голодування

14 серпня 2020, 15:21
Надзвичайно довге голодування недостатньо вивчено.
Вчені, схуднення
Надзвичайно довге голодування недостатньо вивчено. / stilnos.com

Голодування або утримання від їжі протягом певного періоду часу - одна з найбільш популярних тенденцій в харчуванні. Але деякі прихильники цієї практики доводять це до крайності і тижнями не вживають нічого, крім води.

Люди, які постять 30 або більше днів за раз, кажуть, що практика допомагає тілу самовилікуватися. Це небезпечна заява з потенційно летальними наслідками, згідно нової серії документів на Netflix, присвяченій оздоровчої індустрії, "(Un) Well", пише Insider.

Хоча деякі дані свідчать про те, що голодування може мати кілька переваг для здоров'я, надзвичайно довге голодування недостатньо вивчено.

Твердження про те, що воно може вилікувати серйозні захворювання, набагато випереджають докази, згідно з експертами серіалу і опитаним гостям. Ця дезінформація може представляти серйозний ризик для тих, хто відчайдушно шукає ліки від психічних і фізичних недуг.

Є багатообіцяючі дослідження про те, що періодичне голодування корисно для здоров'я.

Так, в епізоді "(Un) Well" одна жінка, Ванда Кук, намагається дотримуватися 28-денного водного голодування, щоб вилікувати свій діабет і високий кров'яний тиск. Дослідження показують, що голодування може бути багатообіцяючою формою лікування для таких людей, як Кук, які з усіх сил намагалися впоратися з метаболічними захворюваннями більш традиційними способами.

Більша частина цього дослідження зосереджена на переривчастому голодуванні, все більш популярній формі голодування, при якій учасники утримуються від їжі протягом короткого періоду, наприклад, від 16 до 20 годин в день, а в іншому харчуються нормально.

Є багатообіцяючі докази того, що цей тип голодування може прискорити втрату жиру, контролювати хронічні захворювання, такі як діабет, і навіть продовжити життя.

Однак досліджень щодо довгострокового водного голодування тривалістю п'ять днів і більше - набагато менше. Але це не заважає захисникам робити вражаючі заяви.

Одним з таких гуру голодувань є Лорен Локман з оздоровчого центру Тенглвуд, установи в Коста-Ріці, присвяченого ретріту голодування для зцілення.

Локман заявила, що її протоколи можуть лікувати серйозні захворювання, стверджуючи, що сліпі люди відновили зір після голодування, а у людей з раком зникли пухлини.

"Тіло може зцілитися практично від усього, якщо вони досить довго голодують", - сказала він в епізоді.

Локман додає, що голодування в Центрі Тенглвуд не контролюється лікарем, і що наявність лікаря в штаті було б "контрпродуктивним" через "промивання мізків" у медичній індустрії.

На веб-сайті Танглвуда також відзначається, що багато людей переживають "кризу зцілення", яка може включати "майже будь-який симптом, який ви можете собі уявити", стверджуючи, що це свідчення того, що процес голодування працює і очищає організм від токсинів.

Здоров'я, схуднення
Є багатообіцяючі дослідження про те, що періодичне голодування корисно для здоров'я. / Woman.rambler

Голодування може викликати серйозні побічні ефекти

У цьому епізоді Кук успішно завершує голодування і отримує такі переваги, як кращий контроль рівня цукру в крові, перебуваючи в установі під медичним наглядом.

Але іншим, хто пробував крайні заходи голодування, пощастило менше.

Один пацієнт Тенглвуда, Джонатан Камм, помер в 2011 році після 32-денного водного голодування, згідно інтерв'ю з його дружиною Лайн Чемберс.

Чемберс сказала, що до кінця голодування її чоловік скинув вагу до 42 кг. Під час повторного годування він марив і спробував покинути заклад. Співробітники Локман залишили його в готелі, де він впав і вдарився головою, а пізніше помер від травми.

У 20-му столітті "фахівець з голодування" на ім'я Лінда Хаззард була звинувачена у вбивстві за пропаганду суворого режиму голодування, через якого, як повідомляється, десятки людей помирають від серцевих захворювань.

Голодування підлогу наглядом

Голодування під медичним наглядом може бути більш безпечним, але воно не повністю позбавлене побічних ефектів - одне дослідження показало, що негативні ефекти голодування включають втому, проблеми з серцем, такі як нерегулярне серцебиття і високий або низький кров'яний тиск, запаморочення і біль в животі.

За словами дієтолога, люди, що дотримуються суворого і тривалого голодування, також можуть відчувати нездорову втрату ваги, включаючи м'язову масу, постійну втому і відчуття холоду, голоду або похмурості.

Недоведені твердження про голодування можуть нашкодити вразливим людям

Люди, які вже мають справу з хворобою, особливо уразливі для дивовижних заяв про голодування.

"Багато людей, які намагаються голодувати тільки на воді, - це люди, які дійсно борються з дійсно виснажливою хворобою, від якої вони не знаходять особливої ​​допомоги, тому вони шукають щось, що могло б їх врятувати", - сказала Крісті Харрісон, дієтолог. хто відстоює підхід, названий інтуїтивним харчуванням. "Нічого не їсти протягом декількох тижнів або місяців, це дійсно небезпечно, і я б не рекомендувала його", - говорить вона.

Доктор Міріам Мерад, директор Інституту точної імунології Медичної школи Маунт-Синай, опублікувала дослідження про користь голодування, але каже, що людям слід остерігатися, особливо якщо у них є основні ризики для здоров'я. Вона вважає, що занадто багато голодування може завдати шкоди імунній системі.

"Проблема безпеки - складна. Чого нам не вистачає, так це гарного визначення того, що таке надмірне голодування ", - сказала вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти