StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Названо п'ять натуральних "монстрів-жиросжигателей"

9 березня 2021, 20:30
Тим не менш, було доведено, що кілька натуральних добавок допомагають спалювати більше жиру.
Вчені, схуднення
Тим не менш, було доведено, що кілька натуральних добавок допомагають спалювати більше жиру. / stilnos.com

Жироспалювачі-одні з найбільш суперечливих добавок на ринку. Вони описуються як харчові добавки, які можуть поліпшити ваш метаболізм, зменшити засвоєння жиру або допомогти вашому організму спалювати більше жиру в якості палива.

Виробники часто рекламують їх як чудодійні засоби, здатні вирішити ваші проблеми із зайвою вагою. Однак Жироспалювачі часто неефективні і навіть можуть бути шкідливими.

Тим не менш, було доведено, що кілька натуральних добавок допомагають спалювати більше жиру.

У цій статті представлений список 5 кращих добавок, які допоможуть вам спалювати жир, пише Healthline.

читайте такожДобавки для схуднення: два інгредієнти показали вражаючі результати

Кофеїн

Кофеїн-це речовина, яка зазвичай міститься в каві, зеленому чаї і какао-бобах. Це також популярний інгредієнт у комерційних добавках для спалювання жиру - і з вагомих причин.

Кофеїн може допомогти прискорити метаболізм і допомогти організму спалювати більше жиру. Дослідження показують, що кофеїн може тимчасово підвищити ваш метаболізм на 16% протягом одного-двох годин.

Крім того, кілька досліджень показали, що кофеїн допомагає організму спалювати більше жиру в якості палива. Однак цей ефект, мабуть, сильніше у худих людей, ніж у повних.

На жаль, занадто часте вживання кофеїну може зробити ваше тіло більш терпимим до його впливу.

Щоб скористатися перевагами кофеїну, вам не потрібно приймати добавки.

Просто спробуйте випити кілька чашок міцної кави, який є відмінним джерелом кофеїну, який приносить багато користі для здоров'я.

Екстракт зеленого чаю

Екстракт зеленого чаю - Це просто концентрована форма зеленого чаю.

Він забезпечує всі переваги зеленого чаю в зручній формі порошку або капсул.

Екстракт зеленого чаю також багатий кофеїном і поліфенолом епігаллокатехінгаллатом (EGCG), обидва з яких є сполуками, які допомагають спалювати жир.

Крім того, ці дві сполуки доповнюють один одного і можуть допомогти вам спалювати жир за допомогою процесу, званого термогенезом. Простіше кажучи, термогенез-це процес, в якому ваше тіло спалює калорії для виробництва тепла.

Наприклад, аналіз шести досліджень показав, що прийом комбінації екстракту зеленого чаю і кофеїну допомагає людям спалювати на 16% більше жиру, ніж плацебо.

В іншому дослідженні вчені порівняли вплив плацебо, кофеїну та комбінації екстракту зеленого чаю та кофеїну на спалювання жиру.

Вони виявили, що комбінація зеленого чаю та кофеїну спалює приблизно на 65 калорій на день більше, ніж один кофеїн, і на 80 калорій більше, ніж плацебо.

Якщо ви хочете скористатися перевагами екстракту зеленого чаю, спробуйте приймати 250-500 мг на день. Це принесе ті ж переваги, що і 3-5 чашок зеленого чаю в день.

Протеїновий порошок

Білок неймовірно важливий для спалювання жиру. Високе споживання білка може допомогти вам спалювати жир, прискорюючи метаболізм і знижуючи апетит. Це також допомагає вашому тілу зберігати м'язову масу.

Наприклад, дослідження 60 учасників з надмірною вагою і ожирінням показало, що дієта з високим вмістом білка майже в два рази ефективніше дієти з помірним вмістом білка в спалюванні жиру.

Білок також може приборкати ваш апетит, збільшуючи рівні гормонів ситості, таких як GLP-1, CCK і PYY, при одночасному зниженні рівня гормону голоду греліну.

Незважаючи на те, що ви можете отримати весь необхідний білок з продуктів, багатих білком, багато людей як і раніше відчувають труднощі з щоденним споживанням достатньої кількості білка.

Протеїнові Порошкові добавки-зручний спосіб збільшити споживання білка.

Варіанти включають порошки сироваткового, казеїнового, соєвого, яєчного і конопляного протеїнів. Однак важливо вибирати Білкові добавки з низьким вмістом цукру і добавок, особливо якщо ви хочете схуднути.

Майте на увазі, що калорії все ще важливі. Білкові добавки повинні просто замінювати закуски або частину їжі, а не додаватися в ваш раціон.

Якщо вам складно їсти достатньо протеїну, спробуйте приймати 1-2 ложки (25-50 грамів) протеїнового порошку в день.

4. Розчинна клітковина

Є два різних типи клітковини-розчинна і нерозчинна.

Розчинна клітковина поглинає воду в травному тракті і утворює в'язке гелеобразное речовина. Цікаво, що дослідження показали, що розчинна клітковина може допомогти вам спалювати жир, обмежуючи апетит.

Крім того, розчинна клітковина допомагає уповільнити доставку поживних речовин в кишечник. Коли це відбувається, вашому організму потрібно більше часу, щоб переварити і засвоїти поживні речовини, через що ви зможете довше відчувати ситість.

Більш того, розчинна клітковина також може допомогти вам спалювати жир, зменшуючи кількість калорій, які ви поглинаєте з їжею.

В одному дослідженні 17 людей дотримувалися дієти з різною кількістю клітковини і жиру. Було виявлено, що люди, які їли найбільше клітковини, споживали менше жиру і калорій зі свого раціону.

Хоча ви можете отримати всю необхідну розчинну клітковину з їжі, багатьом це складно. В такому випадку спробуйте приймати добавки з розчинною клітковиною, наприклад глюкоманнан або лушпиння подорожника.

Йохімбін

Йохімбін-це речовина, яка міститься в корі Pausinystalia yohimbe, дерева, що росте в Центральній і Західній Африці.

Він зазвичай використовується як афродизіак, але також має властивості, які допомагають спалювати жир.

Йохімбін працює, блокуючи рецептори, звані альфа-2-адренорецепторами.

Ці рецептори зазвичай пов'язують адреналін, щоб придушити його ефекти, один з яких спонукає організм спалювати жир в якості палива. Оскільки йохімбін блокує ці рецептори, він може продовжити дію адреналіну і сприяти розщепленню жирів для отримання палива.

Дослідження за участю 20 елітних футболістів показало, що прийом 10 мг йохімбіну два рази на день допоміг їм позбутися від 2,2% жиру в середньому всього за три тижні.

Майте на увазі, що ці спортсмени вже були досить худими, тому зниження жирових відкладень на 2,2% є значним (34).

Крім того, дослідження на тваринах показали, що йохімбін може допомогти приборкати апетит.

Проте, необхідна додаткова інформація про йохімбіні, перш ніж його можна буде рекомендувати в якості добавки для спалювання жиру.

Крім того, оскільки йохімбін підтримує підвищений рівень адреналіну, він може викликати побічні ефекти, такі як нудота, тривога, панічні атаки та високий кров'яний тиск.

Він також може взаємодіяти з звичайними ліками від артеріального тиску та депресії. Якщо ви приймаєте ліки від цих станів або відчуваєте занепокоєння, можливо, Вам варто уникати йохімбіну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти