StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Названі найгірші і найкращі сніданки для здоров'я кишечника

15 червня 2021, 03:10
1804
Чашка йогурту в першій половині дня наповнює ваш кишечник корисними бактеріями.
Каша, сніданок,
Коли справа доходить до здоров'я кишечника, вівсянка - один з кращих способів почати свій день. / goodfon.ru

Сніданок робить саме це: порушує пост. Ранкова їжа - це те, що змушує нас рухатися вранці-вона дає нам паливо, необхідне для роботи протягом дня.

Ось чому немає кращого часу, ніж вранці першим ділом, щоб почати правильно лікувати свій кишечник, давши йому ті продукти, які він любить і які полюблять вас у відповідь.

4 найкращих продуктів для сніданку для здоров'я кишечника

1. Йогурт

Чашка йогурту в першій половині дня наповнює ваш кишечник корисними бактеріями, зокрема Lactobacillus bulgaricus і Streptococcus thermophilus, які необхідні при приготуванні йогурту, пише Livestrong.com.

читайте такожЧи можна їсти банани на сніданок: лікарі дали відповідь

Ці живі бактерії, також відомі як пробіотики, можуть позитивно впливати на наше здоров'я, особливо на нашу травну систему, як пояснив Національний центр додаткового та інтегративного здоров'я.

Одне застереження: уникайте йогуртів, підсолоджених штучними цукрами, такими як сахарин і сукралоза. Ось чому: у січневому дослідженні Advances in Nutrition, проведеному в січні 2019 року, були розглянуті попередні клінічні та експериментальні дослідження і було виявлено, що деякі замінники цукру змінюють наші кишкові бактерії - і не кращим чином. Було виявлено, що навіть стевія має негативний ефект.

2. Вівсянка

Коли справа доходить до здоров'я кишечника, вівсянка - один з кращих способів почати свій день. Овес-це пребіотична їжа, а це означає, що він допомагає живити пробіотики - корисні бактерії в нашому кишечнику.

За даними Академії харчування та дієтології, до інших джерел пребіотиків відносяться банани, цибуля, часник і боби.

Овес містить унікальне волокно, зване бета-глюканом, і в статті, опублікованій в жовтні 2018 року в Міжнародному журналі молекулярних наук, було виявлено, що це конкретне волокно має більш виражений вплив на мікробний склад в кишечнику в порівнянні з іншими волокнами, протестованими в цьому дослідженні in vitro.

3. Смузі

Щоб приготувати корисний для кишечника смузі, включіть якомога більше продуктів рослинного походження (фрукти, овочі, боби, насіння, цільнозернові).

Одне з найбільших на сьогоднішній день досліджень мікробіома людини показало, що вживання 30 різних рослинних продуктів на тиждень було пов'язано з більш різноманітним (більш здоровим) мікробіомом кишечника, згідно з дослідженням mSystems в травні 2018 року.

Готуючи смузі вдома або збираючи його на ходу, уникайте смузі, до складу яких входять такі інгредієнти, як соки, заморожений йогурт і підсолоджене молоко, тому що в них зазвичай дуже багато цукру.

4. Яйце

Що стосується здоров'я кишечника, і те, чи є яйця "хорошими" або" поганими", насправді залежить від людини.

Якщо ви маєте справу з проблемами кишечника, такими як синдром роздратованого кишечника (СРК) - це найбільш поширений функціональний розлад шлунково-кишкового тракту, за даними Міжнародного фонду шлунково-кишкових захворювань, - тоді вам слід діяти з обережністю.

За даними клініки Клівленда, якщо ваш СРК призводить до діареї, яйця можуть допомогти "зміцнити' вас. Але, якщо ви відчуваєте зворотний ефект (запор), яйця можуть тільки погіршити ситуацію.

3 найгірших продуктів для сніданку для кишечника

1. Бекон і ковбаса

Червоне м'ясо високого ступеня обробки-проблема не тільки для серця, але і для кишечника.

Згідно з керівними принципами, опублікованими Американським онкологічним товариством у червні 2020 року, вживання навіть невеликої кількості бекону, ковбаси або інше червоне м'ясо з високим ступенем переробки пов'язане з підвищеним ризиком розвитку колоректального раку. Вживання помірного або великої кількості червоного м'яса теж може.

Згідно з дослідженням, проведеним в січні 2019 року в Clinical Gastroenterology and Hepatology, червоне м'ясо також негативно впливає на мікробіоту кишечника. Схоже, гемове залізо, що міститься в червоному м'ясі, призводить до порушення слизової бар'єрної функції нашого кишечника.

2. Пончик

Додавання пончика до Вашого замовлення кави може здатися простим і нешкідливим доповненням, але це не так. Пончики смажені, а значить, в них багато жиру. Вони також зроблені з очищених зерен і доданого цукру (читай: клітковини практично немає).

Це шкідливий дует для здоров'я кишечника. У дослідженні, проведеному в квітні 2015 року в Nature Communications, дієти афроамериканців, які традиційно дотримувалися Західної дієти (з високим вмістом жирів і низьким вмістом клітковини), були замінені на південноафриканців, які дотримувалися сільської африканської дієти (з високим вмістом клітковини і низьким вмістом жирів).

Всього через два тижні вживання різних дієт у тих, хто дотримувався дієти з високим вмістом жирів і низьким вмістом клітковини, спостерігалося значне посилення запалення слизової оболонки і негативні зміни в мікробіоті - обидва фактори ризику розвитку раку.

3. Вафлі та млинці

Вафлі та млинці традиційно готуються з очищених зерен, таких як пшеничне та ячмінне борошно. Ці види зерен насправді не мають реальної користі для кишечника, особливо в порівнянні з цільнозерновими.

Клінічне дослідження, опубліковане в американському журналі клінічного харчування в лютому 2017 року, показало, що через шість тижнів Заміна цільнозернових злаків на очищені зерна призвела до збільшення маси і частоти стільця, а також до помірного позитивного впливу на мікробіоту кишечника.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти