StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Знайдено новий фактор, що приводить до важкої форми COVID - 19-вчені

5 серпня 2021, 01:37оновлено 5 серпня 2021, 12:43
Є фактор, здатний підривати імунний захист і робить людський організм набагато більш сприйнятливим до постійних і регулярних атак коронавірусу COVID-19.
лабораторія
Знайдено новий фактор, що призводить до важкої форми COVID-19 / Reuters

Виявлено дві нові мутації в гені TLR7 у здорових молодих чоловіків, які захворіли на важку форму COVID-19. Про це повідомили в спеціалізованому виданні Frontiers in Immunology. Як кажуть іспанські та голландські вчені, виявлені мутації здатні підривати імунний захист, роблячи людину більш сприйнятливою до коронавірусу.

Вже відомо, що мутації в гені TLR7 можуть бути рідкісним генетичним фактором ризику важкого COVID-19. Раніше дослідники повідомили, що дві неспоріднені пари братів серйозно захворіли коронавірусом, і один з них помер. У всіх була мутація в гені TLR7, який кодує рецептор, важливий для розпізнавання коронавірусу і ініціює противірусну імунну відповідь через індукцію інтерферонів. Таким чином, цей ген служить важливим фактором захисту від SARS-CoV-2.

До того, італійське дослідження, в якому брали участь чоловіки старше 60 років з важкою формою COVID - 19 продемонструвало, що більше 2% серйозно хворих пацієнтів несуть генетичну мутацію в TLR7. Це призводить до порушення функціонування відповідного рецептора. Вчені спостерігали утруднену активацію передачі інтерферонових сигналів, в результаті чого оптимальна імунна відповідь не змогла розвинутися.

відео дня

читайте такожКомаровський пояснив, як уникнути важкої форми COVID-19

Нагадаємо, раніше американські вчені провели чергове дослідження і домоглися вражаючих результатів. Вони стверджують, що знищити коронавірус можна менше ніж за секунду. Для цього потрібні дуже високі температури.

Тим часом дослідники з Массачусетського технологічного інституту розвінчали основне правило протидії коронавірусу. Згідно з новим дослідженням, заразитися COVID-19 при знаходженні в одному приміщенні з хворим можна як на відстані двох, так і 20 метрів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти