StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

На яку небезпечну хворобу вказують нудота і головний біль - відповідь медика

8 червня 2021, 00:52оновлено 7 вересня 2023, 16:14
Нудота і головний біль, проблеми з вимовою та розумінням слів легко можуть бути симптомами вкрай і дуже небезпечної для людського тіла хвороби.
лабораторія
лабораторія / Reuters

Симптом пухлини мозку можуть бути не тільки головні болі, але і розлади мови і слабкість в тілі. Про це в коментарі радіостанції Каже Москва сказав завідувач нейрохірургічним відділенням Московського науково-дослідного онкологічного інституту Антон Зайцев.

Він вказав, що головний біль як симптом пухлини мозку буде найчастіше проявлятися вранці, і може бути розпирає, що давить, що супроводжується нудотою, блювотою і запамороченням. Тим більше Зайцев радить перевіритися, якщо болі не проходять після прийняття анальгетиків.

Також часто у пацієнтів з пухлинами виникають проблеми з вимовою і розумінням слів, і зі слабкістю в кінцівках.

Нейрохірург підкреслив, що велика пухлина може довго не проявляти себе. Це залежить від її розташування. Знаходяться близько до оболонки головного мозку, де багато нервових закінчень, почнуть проявляти себе рано, а пухлини, що розвиваються глибинно, виростуть до великих розмірів і ніяк себе не проявлять

читайте такожПроти раку і холестерину: названі дивовижні властивості спеції

Нагадаємо, раніше вчені з Каролінського інституту (Швеція) розповіли про те, як фізичні вправи можуть бути корисні в боротьбі з прогресуючими онкологічними захворюваннями.

Французькі фахівці-медики розповіли, як пов'язані фруктові соки і розвиток раку

Американські вчені стверджували, що знайшли новий спосіб, який допоможе вилікувати агресивну форму раку легенів у пацієнтів з мутацією в генах KRAS і LKB1.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти