StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чи можна померти від білої гарячки: лікар дав відповідь

29 січня 2021, 18:45
Алкоголь пригнічує нервову систему.
Алкоголь
Алкоголь пригнічує нервову систему/ Tv.ua

Фізична залежність від алкоголю виникає з часом в результаті надмірного вживання алкоголю. Якщо ви залежні від алкоголю, раптове припинення вживання алкоголю може викликати небезпечні для життя симптоми відміни.

Ось що потрібно знати про причини алкогольної абстиненції і про те, як медичне спостереження під час детоксикації може допомогти комусь безпечно одужати.

Що таке абстинентний синдром

Алкогольна абстиненція виникає, коли хтось, хто стає фізично залежним від алкоголю після надмірного вживання, припиняє або скорочує своє вживання.

відео дня

За словами Джозефа Вольпічеллі, доктора медицини, власника Центру лікування наркозалежності Вольпічеллі в Пенсільванії, з часом виникає фізична залежність, оскільки організм вчиться компенсувати седативний ефект алкоголю.

читайте такожЧим загрожує для тіла повна відмова від алкоголю-відповідь кардіолога

Алкоголь пригнічує нервову систему. Він знижує активність нервових клітин, що призводить до відчуття седативного ефекту і може викликати сонливість. П'яні люди не заспокоюються, коли п'ють алкоголь, тому що організм з часом компенсує це зниження активності нервових клітин.

Але коли сильно питущий знижує або припиняє вживання алкоголю, відбувається відновлення активності нервових клітин, говорить Вольпічеллі. Це те, що викликає симптоми відміни алкоголю. За оцінками, 50% людей з алкогольною залежністю зазнають абстинентний синдром, якщо кинуть пити. Найбільш часті симптоми від легкої до помірної, наприклад:

  • Прискорене серцебиття
  • Пітливість
  • Підвищене занепокоєння і паніка
  • Проблеми зі сном
  • Тремтячі руки
  • Нудота і блювота
  • Головний біль
  • Дратівливість

Так, від алкогольної абстиненції можна померти, але це рідко

У більшості людей відмова від алкоголю викликає симптоми від легкої до помірної, такі як головні болі, прискорене серцебиття і підвищене занепокоєння. За словами Вольпічеллі, хоча вони можуть здаватися жахливими, ці симптоми не є небезпечними для життя і зазвичай проходять через два-сім днів.

Однак у 5% людей абстиненція може викликати алкогольний делірій-серйозний побічний ефект, який може привести до судом, галюцинацій і сплутаності свідомості.

Судоми, які відчувають при білій гарячці, можуть привести до смерті. Смертність серед хворих алкогольним делірієм становить від 5% до 25%, говорить Дівьянсу Патель, доктор медицини, психіатр з TeleMed2U, практики телемедицини.

Симптоми відміни алкоголю зазвичай починаються протягом одного-трьох днів після того, як хтось останній раз випив. Галюцинації можуть проявитися приблизно через 24 години, а наступні 24-48 годин є найвищим ризиком судом і алкогольного делірію.

Як безпечно позбутися від алкоголю

За словами Пателя, відмова від алкоголю повинна проходити під медичним наглядом, щоб знизити ризик ускладнень. Деякі ліки можуть безпечно і ефективно лікувати симптоми відміни алкоголю і знижувати ризик смерті. Вони включають:

  • Бензодіазепіни.
  • Протисудомні препарати: можуть знизити аномальну активність мозку і знизити ризик судом.

За словами Пателя, лікування детоксикації зазвичай триває від трьох до семи днів, і протягом цього часу лікар також може контролювати ваші життєво важливі показники і втручатися, якщо у вас підніметься температура або підвищиться артеріальний тиск.

Симптоми відміни алкоголю можуть погіршитися через кілька днів після останнього напою, тому, навіть якщо спочатку ви відчуваєте себе добре, краще відразу ж звернутися за медичною допомогою.

"Найкраще звернутися за медичною допомогою при перших ознаках абстиненції, щоб запобігти її прогресуванню", - говорить Вольпічеллі.

І навіть до цього важливо якомога раніше визначити, чи є у вас нездорові відносини з алкоголем, щоб уникнути згубних наслідків залежності, - говорить Вольпіеллі.

Ознаки того, що у вас проблеми з алкоголем або залежність від алкоголю, включають:

  • Необхідність пити більше, ніж будь-коли, щоб випробувати ті ж ефекти
  • Продовжувати пити, навіть якщо це викликає у вас депресію або тривогу
  • Ви намагалися скоротити вживання алкоголю або кинути його, але не змогли.

Виявлення алкогольної залежності на ранній стадії може допомогти вам отримати лікування, необхідне для безпечної детоксикації та уникнення небезпечних симптомів відміни. Після детоксикації ліки і психологічна підтримка можуть ефективно знизити тягу до алкоголю і ймовірність рецидиву залежності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти