StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Медик відповів, чи безпечно вакцинуватися від COVID-19 у спеку

9 липня 2021, 05:02
Відповідь на важливе питання в спопеляюче спекотне літо дав відомий медик Андрій Тяжельников - чи можна вакцинуватися від COVID-19, коли на вулиці +30 і вище.
Вакцинація
Медик відповів, Чи безпечно вакцинуватися від COVID-19 у спеку / УНІАН

Вакцинуватися від коронавірусу COVID-19 потрібно навіть у вкрай жарку погоду. Про це повідомив у коментарі РИА Новости головний позаштатний фахівець з первинної медико-санітарної допомоги дорослому населенню Департаменту охорони здоров'я Москви Андрій Тяжельников.

"Вакцинації спека не завадить. Навпаки, ви знизите ризики небезпечного захворювання, перебіг якого може значно погіршити спекотна погода. Зробивши щеплення, ви захистите себе і близьких від ризику заразитися небезпечним вірусом з непередбачуваними наслідками", − розповів фахівець.

читайте такожКиїв, Львів і далі: в яких містах України на вихідних можна буде вакцинуватися

Нагадаємо, раніше відомий медик-інфекціоніст Андрій Александрін заявив про те, що алергія на цвітіння - не перешкода для вакцинації від коронавірусу.

"Я теж алергік, і за своїм прикладом скажу, що можна, Я вакцинований. Але в будь - якому випадку потрібно проконсультуватися зі своїм сімейним лікарем", - сказав він.

Також лікар відповів на питання, чи можливе щеплення тільки однією дозою в разі, якщо людина перехворіла.

"Якщо люди перехворюють - це не є протипоказанням до вакцинації. У всьому світі людей, які перехворіли, теж вакцинують. На сьогоднішній день тільки одна вакцина - "Джонсон і Джонсон" - вимагають введення однієї дози, всі інші – двох", - сказав Александрін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти