StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Імунолог пояснив, чим важливе щеплення від грипу під час пандемії

16 липня 2020, 20:01
Лікар настійно рекомендує зробити щеплення від грипу.
вакцинація
Імунолог пояснив, чому слід зробити щеплення від грипу / Фото: zt-rada.gov.ua

Щеплення від грипу, на жаль, не зможе захистити від коронавірусу, але допоможе розвантажити медичну систему в осінній період, коли очікується друга хвиля пандемії.

Про це в інтерв'ю Гордону заявив доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Національної медичної академії післядипломної освіти Федір Лапій. Він уточнив, що в іншому випадку лікарням доведеться одночасно приймати пацієнтів і з коронавірусом, і з грипом.

"Зараз потрібно говорити ось про що. У всіх країнах (а в Україні особливо) дуже знизився рівень рутинної вакцинації. Така ситуація відзначається через епідемію коронавірусу. Але якщо говорити про інші країни, то вони хоча б раніше мали досить високий рівень охоплення населення вакцинацією, а Україна тривалий період не досягала належного рівня", – зазначив лікар.

відео дня

читайте такожКоронавірус vs грип: лікар пояснив, що небезпечніше

Лапій привів заяву МОЗ про різке падіння обсягів вакцинації у квітні 2020 року.

"А враховуючи, що восени висока ймовірність другої хвилі COVID-19 та ще буде грип, ми фізично не зможемо забезпечити виконання календаря щеплень до кінця поточного року. Це особливо критично щодо кору. Випадки захворювання в Україні є і зараз. З початку 2020 року офіційно зареєстровано понад 400 випадків. При настільки низькому охопленні населення вакцинацією цілком ймовірно, що ми можемо отримати ще й спалах кору в Україні", – сказав він.

Лікар настійно рекомендує українцям максимально мобілізуватися та пройти вакцинацію, поки час міжсезоння і вистачає доз.

Як писав Главред, уколи і щеплення від алергії, також відомі як імунотерапія алергенів, складаються з серії процедур, спрямованої на довгострокове полегшення сильної алергії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти