StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Кишкова паличка: симптоми і причини

12 січня 2021, 13:59
Існує безліч штамів кишкової палички, деякі з яких нешкідливі.
Біль
Біль / Pixabay

Ентерит-це запалення або здуття кишечника. Одна з найбільш частих причин ентериту-бактерія Escherichia coli, або кишкова паличка. Ця бактерія - найбільш часта причина діареї мандрівників. Цей стан характеризується рідким стільцем, спазмами в животі, нудотою і здуттям живота.

Існує безліч штамів кишкової палички, деякі з яких нешкідливі. Фактично, сотні штамів живуть у вашому травному тракті відомі як" хороші " бактерії. Однак деякі токсичні штами можуть привести до серйозних захворювань.

Якщо ви зазнали впливу токсичного штаму, у вас може розвинутися харчове отруєння і ентерит. Цю інфекцію іноді називають діареєю мандрівника, тому що під час подорожі ви піддаєтеся впливу нових штамів кишкової палички.

відео дня

читайте такожПронос: лікарі назвали продукти, які можна і не можна під час діареї

Деякі штами більш небезпечні, ніж інші. Вони виробляють токсин під назвою шига, або вероцітотоксин. Цей токсин викликає важке захворювання і кровотеча, яке може бути смертельним, особливо у дітей.

Токсична кишкова паличка, що викликає шигу, часто називається скорочено "STEC", також може називатися E. coli 0157. Згідно з інформацією центрів з контролю та профілактики захворювань (CDC), щорічно відбувається близько 265 000 інфекцій STEC.

Які симптоми ентериту, викликаного кишковою паличкою?

Зазвичай симптоми ентериту розвиваються через 24-72 години після зараження. Основний симптом-різка раптова діарея, часто з кров'ю. Інші симптоми включають:

  • висока температура
  • піт
  • кишковий газ
  • сильні судоми
  • втрата апетиту
  • нудота
  • блювота
  • утома
  • летаргія

Деякі штами кишкової палички виділяють токсин, який може викликати руйнування червоних кров'яних тілець у дітей. Ця рідкісна, але важка інфекція називається гемолітико-уремічним синдромом. Симптоми включають блідість шкіри, легкі синці, кров'яну сечу і зменшення кількості сечі через пошкодження нирок.

Якщо у вас є які-небудь з наступних симптомів, негайно зверніться до лікаря:

  • висока температура, більше 39 у дорослих і більше 38 у дітей
  • кров у стільці або сечі
  • зневоднення
  • утома
  • блювота
  • нездатність утримувати рідину
  • діарея більше п'яти днів або двох днів для дітей
  • біль, яка не проходить після дефекації

Що викликає ентерит, викликаний кишковою паличкою?

Ви можете піддатися впливу хвороботворних штамів кишкової палички, з'ївши або випивши що-небудь, заражене цією бактерією. Це часто відбувається через небезпечне поводження з харчовими продуктами. Багато інфекцій виникають в результаті вживання в їжу м'яса, яке контактувало з бактеріями і відходами з кишечника тварин під час обробки. Інфекції також викликаються їжею, яку мили у воді, забрудненій відходами людини або тварин.

Сире або недоварене м'ясо і яйця також можуть бути небезпечними. Пиття неочищеної води з струмка або колодязя також може викликати зараження. Занадто довге зберігання молочних продуктів або майонезу в холодильнику може сприяти зростанню бактерій, а також може привести до харчового отруєння.

E. coli рідко передається без їжі або пиття, але це може статися. Якщо хтось нехтує миттям рук після дефекації, а потім торкнеться чогось, чим будуть користуватися Інші, це може привести до зараження і хвороби.

Як діагностується ентерит, викликаний кишковою паличкою?

Ваш лікар проведе медичний огляд і задасть вам питання про ваші симптоми. Щоб підтвердити діагноз, ваш лікар призначить посів калу на наявність хвороботворної кишкової палички.

Які методи лікування доступні від ентериту, викликаного кишковою паличкою?Основне ускладнення ентериту-зневоднення через діарею. Надзвичайно важливо пити рідини і стежити за рівнем гідратації. Якщо ви не можете пити через сильну блювоту або діарею, можливо, вам доведеться звернутися до лікарні для внутрішньовенної інфузійної терапії.

Протидіарейні препарати продаються в аптеках без рецепта. Однак, якщо у вас кривавий пронос або жар - дуже важливий симптом - вам слід поговорити зі своїм лікарем, перш ніж використовувати їх.

Хоча антибіотики часто призначають для лікування бактеріальних інфекцій, немає ніяких доказів того, що антибіотики ефективні при лікуванні кишкової палички. Фактично, антибіотики можуть збільшити ризик гемолітичної уремії у випадку певних штамів бактерій.

Більшість людей одужують без ліків протягом двох днів. Найважливіше лікування-це пити багато рідини і багато відпочивати.

Якщо ви приймаєте діуретики, наприклад, водяні таблетки, можливо, вам доведеться припинити їх прийом на час ентериту. Поговоріть зі своїм лікарем для отримання додаткової інформації.

Чи можу я запобігти ентериту, викликаному кишковою паличкою?

Існують наступні рекомендації щодо запобігання інфекцій STEC:

  • Часто мийте руки, особливо після відвідування туалету або зміни забруднених підгузників, а також перед приготуванням або прийомом їжі.
  • Ретельно готуйте все м'ясо, використовуючи термометр для м'яса, щоб визначити, коли їжа досягла безпечної температури.
  • Мийте кухонне начиння, ножі та обробні дошки, які часто контактують з сирою їжею.
  • Добре мийте фрукти і овочі, особливо якщо вони є в сирому вигляді.
  • Уникайте сирої риби та устриць, а також сирих соків та непастеризованих молочних продуктів.
  • Не пийте воду під час гри або купання в озерах, струмках, ставках і басейнах.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти