StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як пов'язана здатність брехати з розумом і кмітливістю - відповідь психологів

30 червня 2021, 01:06
Психологи припустили, що здатність брехати могла виникнути у людей всього лише як найпростіша стратегія отримання престижу, статусу або вигод.
лайс
Як пов'язана здатність брехати з розумом і кмітливістю / dim9th / flickr.com/

Здатність людей брехати прямо пов'язана з високими результатами тестів вербального інтелекту і абстрактного мислення. До такого висновку прийшли психологи з Університету Райерсона в Торонто, повідомляє журнал Evolutionary Psychology.

Команда вчених виявила, що люди, які брешуть і придумують небилиці, володіють більш високими когнітивними здібностями. Але вони менш імовірно користуються вигадкою, ніж їхні менш інтелектуальні колеги. Зате ніякий інтелект не допоможе їм встояти перед глибокодумною балаканиною - здатні до брехні люди самі готові вірити дезінформації.

Експерти на чолі з клінічним психологом Мане Кара-Якубян припустили, що здатність брехати могла виникнути як проста стратегія отримання престижу, статусу або вигод в областях, де успіх визначається суб'єктивною оцінкою інших. До таких областей відносяться політика, Публічні виступи і Витончені мистецтва.

"Людина може набути необхідних навичок для досягнення успіху в певній галузі, а може збрехати і отримати аналогічну винагороду", - підсумувала вона.

читайте такожПсихологи з'ясували, чому одружені чоловіки помирають раніше

Нагадаємо, раніше нове дослідження показало, що чоловіки частіше, ніж жінки, прощають свого партнера після того, як виявляють, що він змінює.

Також дані показали, що у людей, які обманюють, є два розпусних романи на місяць.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти