StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як бути у тонусі після 40-ка: шість дієвих порад від профі

9 вересня 2021, 05:15
Безумовно, тренуватися корисно всім, але з віком до свого тіла необхідно ставитися з більшою увагою.
Ходьба
Як зміцнити м'язи після 40 / Pixabay

Здоровий спосіб життя знову в моді. І зацікавив цей тренд не тільки молодих. Безумовно, підтримувати себе у формі корисно всім, але з віком до свого здоров'я необхідно ставитися з набагато більшою увагою. Розповідаємо, як зберегти хорошу форму після 40.

Як пише нутриціолог Надія Андрєєва, після 30-ти ми починаємо втрачати м'язову масу, якщо свідомо не підтримуємо її в тонусі. Тренування важливі для нашого здоров'я і молодості.

Які навантаження варто обирати після 35, а особливо після 45

  • Рухайтеся, щоб запобігти надлишковому утворенню фасції і підтримувати гнучкість: робіть розтяжки, займайтеся будь-яким видом гімнастики, розминайте суглоби.
  • Підберіть такий комплекс вправ, який буде правильно підтримувати м'язову масу. Вправи можна виконувати як з власною вагою, так й з додатковою.
  • Дуже ефективні статичні навантаження: планка, присідання пліє, вправа "стілець" біля стіни. Такі вправи відмінно підтримують тонус м'язів.
  • Додайте у свій план тренувань інтервальні навантаження, якщо ви почуваєтеся повні сил та енергії. Інтервальний принцип навантаження сприяє жироспалюванню та активізує метаболізм
Вправа
Яким спортом займатися після 40 / Pixabay
  • Плавати. Під час цієї активності працюють м'язи всього тіла, при цьому немає навантаження на суглоби.
  • Корисний займатися ходьбою з низьким і середнім темпом коли ви спокійно можете спілкуватися, без задишки. Така активність підтримує здоров'я суглобів.

читайте такожТоп-3 простих і ефективних вправ для красивої постави: відео тренування

відео дня

Раніше фітнес-тренер селебріті та професійних спортсменів Андрій Хомицький показав енергійний сет вправ для осіннього сезону. Спорт на вулиці зміцнює не тільки фізичне здоров'я, він і надає емоційну підтримку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти