StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Інфаркт та інсульт: лікарі вказали на ризики, які загострюються взимку

9 жовтня 2020, 16:13
Ризик серцевого нападу швидко збільшується після грипоподібного захворювання, а ризик інсульту - повільніше.
Серцевий Напад
Ризик серцевого нападу швидко збільшується після грипоподібного захворювання, а ризик інсульту - повільніше.

Серцеві напади сильно пов'язані з нездоровим способом життя, наприклад з неправильним харчуванням протягом тривалого періоду часу. Насичені жири, що містяться в оброблених харчових продуктах, містять холестерин, який забиває ваші артерії.

Якщо ваші артерії заблоковані холестерином, це може викликати серцевий напад. Є певні фактори ризику, які ви не можете контролювати в тій же мірі, хоча ведення здорового способу життя незмінно забезпечує буфер. Згідно з новими дослідженнями, один з цих небезпечних факторів ризику пов'язаний із зимою.

Дослідження, опубліковані в журналі Американської серцевої асоціації, показують, що ризик серцевого нападу швидко збільшується після грипоподібного захворювання, а ризик інсульту - повільніше.

Це викликає побоювання з приводу наближення зими, коли багато людей будуть боротися не тільки з грипом, але і з відродженням коронавірусу. Дослідження вивчало зв'язок між грипом, серцевими нападами та інсультами, які частіше трапляються в зимові місяці.

читайте також"Тихий" інфаркт: лікарі назвали симптом, який часто відчуває кожен

Дослідження показало, що кількість інсультів і серцевих нападів збільшується в періоди високих показників грипоподібних захворювань, при цьому "тимчасова затримка" спостерігається тільки при інсультах.

"Ми виявили, що якщо хтось має Серцевий Напад, це відбудеться протягом семи днів після грипоподібного захворювання під час гострої фази", - сказала Анна Беме, доцент кафедри епідеміології кафедри неврології Колумбійського університету в Нью-Йорк.

"При інсульті ми бачимо підвищений ризик через 7-15 днів, аналогічний серцевому нападу. Але при інсульті існує додатковий період підвищеного ризику через 30 днів", - доповнює вона.

У світлі отриманих результатів вона закликала до додаткових досліджень, щоб з'ясувати, чому грип та грипоподібні захворювання підвищують ризик інсульту та серцевого нападу. "Наше дослідження - лише невелика частина розуміння цього. Воно піднімає багато питань про механізми", - сказав Беме.

Дослідники не змогли визначити, чи отримали люди, включені в дослідження, вакцину від грипу.

Однак вони виявили, що "в ті роки, коли ефективність вакцини була вищою, в цілому кількість людей, у яких було грипоподібне захворювання, і кількість людей, які згодом перенесли інсульти і серцеві напади після грипоподібного захворювання, було менше".

Симптоми серцевого нападу можуть включати:

  • біль в грудях-відчуття тиску, сорому або здавлювання в центрі грудей.
  • біль в інших частинах тіла - може здаватися, що біль поширюється від грудей до рук (зазвичай уражається ліва рука, але може вражати обидві руки), щелепи, шиї, спині і животу (живота)
  • відчуття запаморочення
  • пітливість
  • задишка
  • нудота або блювота
  • непереборне почуття тривоги (схоже на напад паніки)
  • кашель або хрипи.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти