StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Експерт зі щастя розповіла, як стати щасливим у 2021 році

29 січня 2021, 08:56
Безперервні хвилювання, що зустрічають нас в новому році, допомагають зупинитися і задуматися.
Щастя
Безперервні хвилювання, що зустрічають нас в новому році, допомагають зупинитися і задуматися. / Pikabu

Заманливо думати про новий рік як про чистий аркуш, особливо після того, що ми тільки що пройшли. Практично всі ворожили, коли це закінчиться.

Однак прощання з 2020 роком і привітання в 2021 не означає, що ми можемо просто забути минуле.

Безперервні хвилювання, що зустрічають нас в новому році, допомагають зупинитися і задуматися. Ось тут і приходить на допомогу експерт з щастя Мішель Вакс. Вона дещо знає про очікування, розчарування і культивування стійкого позитиву.

читайте такожЕндорфіни: 5 простих способів активувати гормон щастя

Вона ділиться з нами тим, що, хоча 2021 рік може і не дати перепочинку, на яку ми сподівалися, ми все ж можемо управляти очікуваннями і навіть знайти щастя в новому році.

Прийміть зміни

Вакс ставить перед собою завдання зрозуміти компоненти, що становлять задоволення життям. Одна з цих речей-нормально ставитися до змін.

"Оскільки 2020 рік був роком, повним несподіваних поворотів і поворотів, багато хто з нетерпінням чекав 2021 року як нового старту", - говорить Вакс. Але 2020 рік довів більше, ніж що-небудь ще, що немає нічого певного. Кожен день - і навіть кожну годину - може приносити несподівані і непередбачувані події.

Вакс пояснює, що люди жадають впевненості. Це первісна потреба.

"Насправді це не ваша вина, якщо ви відчуваєте себе невпевнено або турбуєтеся про майбутній рік", - говорить Вакс. Вирішення цієї проблеми-зосередитися на двох речах, які ми можемо контролювати і в яких ми можемо бути впевнені: на собі і своєму мисленні.

Замість того, щоб чекати, коли світ стане кращим зараз, коли настав 2021 рік, ви можете скористатися можливістю, щоб зосередитися на собі.

Це включає в себе уповільнення і більш уважне ставлення до повсякденного життя. Ви можете практикувати медитацію, зосередитися на побудові відносин і працювати над підвищенням своєї стійкості.

Повернути контроль

Основна проблема, пов'язана з надією на те, що якась майбутня дата забезпечить зміни, полягає в тому, що це повністю позбавляє вас контролю.

"Залежність від будь - якого зовнішнього фактора, будь то людина, річ або обставина, яка визначає, як ви ставитеся до Нового року і хто ви є, залишає це поза вашим контролем", - говорить Вакс.

Замість того щоб залишати це на розсуд долі, ви можете пам'ятати, що у вас є вибір.

Якщо ви хочете прагнути до щастя, зосередьтеся на своєму внутрішньому підході до життя. Не шукайте його в мінливих зовнішніх обставинах.

"Це не про зовнішні події навколо вас, а про те, як ваш мозок інтерпретує ці події", - говорить Вакс.

Керуйте очікуваннями на Новий Рік

Перший крок до управління очікуваннями-це почати перетворювати будь-які очікування на думки про вдячність. Очікування часто призводить до розчарування.

"Дуже рідко люди або події навколо нас не виправдовують наші очікування, і очікування часто призводять до розчарування і тривоги", - говорить Вакс.

Замість того щоб роздумувати про те, що у вас відняв 2020 рік, постарайтеся поміркувати про те, що у вас є, що робить ваше життя прекрасним, наприклад, друзі, сім'я, нові захоплення і співтовариство, з яким ви все ще можете спілкуватися.

У той же час намагайтеся не знецінювати свої почуття і переживання токсичним позитивом. Навіть негативне мислення може допомогти вам впоратися з важкою ситуацією.

Вам дозволено відчувати те, що ви відчуваєте, особливо коли стає важко. Потім ви можете одужати, змінивши свій світогляд.

Починайте ранок заздалегідь

Вакс радить виробити звичку починати свій день заздалегідь і на своїх умовах.

"Більшість з нас починають свій день з перегляду новин, соціальних мереж, електронної пошти та текстових повідомлень. Коли ми робимо це, ми насамперед з ранку відмовляємося від контролю і дозволяємо зовнішнім факторам визначати, як буде розвиватися наш день", - говорить Вакс.

Замість того, щоб прокидатися з Facebook, спробуйте послухати себе. Подумайте про свій майбутній день і почуття навколо нього.

Вакс рекомендує наступний ранковий ритуал, який допоможе вам почати день з наміром.

По-перше, тримайте телефон у режимі польоту (або встановіть режим "не турбувати", щоб певні люди могли зв'язатися з вами в разі виникнення надзвичайної ситуації), поки ви спите і коли прокидаєтеся.

Потім задайте собі ці три питання:

1. Чого я можу очікувати сьогодні?

2. Що може викликати у мене стрес або обмежити продуктивність сьогодні і як я на це відреагую?

3. Як я хочу відчувати себе в кінці дня і що мені потрібно робити або не робити, щоб це сталося?

Спробуйте взяти щоденник, щоб записати все

Це допоможе вам увійти в рутину і задуматися над своїми відповідями..

Перевіряйте стресори

"Першим кроком до створення більшої кількості радості та щастя є усвідомлення речей і людей, які виснажують його", - говорить Вакс.

Спробуйте цей метод, щоб зрозуміти, що вам потрібно:

  • Візьміть аркуш паперу і ручку і проведіть лінію посередині сторінки.
  • З одного боку запишіть, що в даний час приносить у ваше життя щастя.
  • З іншого боку, запишіть, чого немає.
  • Після того, як ви складете свій список, подумайте, як ви можете збільшити значення в Стовпці 1 і зменшити значення в Стовпці 2.

"Часто ми не можемо виключити те, що знаходиться в Стовпці 2, але ми можемо обмежити це за часом", - пропонує Вакс.

Наприклад, вона каже, що якщо ви відчуваєте стрес через постійний потік новин, намагайтеся не виходити за рамки однієї години на день або навіть однієї години на тиждень.

"Загалом, приділяйте більше часу та енергії тому, що ви можете контролювати, а не тому, що ви не можете", - говорить Вакс.

Подяка

Інша стратегія-включити вдячність в щотижневі завдання і розпорядки. Ніколи не недооцінюйте силу вдячності як всередині, так і зовні.

Вакс запитує: "коли ви в останній раз говорили комусь, як ви їх цінуєте? Або наскільки вони вплинули на ваше життя? "

Такі маленькі роздуми можуть викликати приплив доброї волі і зв'язку там, де раніше були напруга і стрес.

"У вас є можливість зробити чийсь день сьогодні всього за кілька секунд. Будь то ваш старий колега, ваш син, ваша дружина, ваш учитель, - каже Вакс.

Подумайте про когось, хто вплинув на ваше життя, і не забудьте повідомити йому про це. Ви можете надіслати їм лист, електронний лист, текст, голосову нотатку або зателефонувати їм.

Коли ви говорите комусь, як ви його цінуєте, Вакс радить уточнити деталі. Розкажіть про справжній вплив, який вони мали на вас, і про те, як вони змінили ваше життя на краще.

Потім знайдіть час, щоб оцінити людину, якою ви є.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти