StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Їжа проти грипу: лікарі назвали продукти, які допоможуть одужати

3 листопада 2020, 00:57
425
Велика кількість цукру може викликати діарею, яка призведе до ще більшого зневоднення.
грип, термометр
Велика кількість цукру може викликати діарею, яка призведе до ще більшого зневоднення. / Фото pixabay.com

Вода-найкраще, що ви можете вживати, щоб вилікуватися від грип. "Під час інфекції швидкість основного обміну в організмі збільшується, що може призвести до збільшення втрати рідини, і вам необхідно збільшити гідратацію за допомогою води, щоб пом'якшити ці втрати", - сказав Ян Нелліган, доктор медичних наук з Stanford Health Care.

Нелліган радить уникати таких напоїв, як газована вода, спортивні напої та соки через високий вміст в них цукру. Велика кількість цукру може викликати діарею, яка призведе до ще більшого зневоднення.

"Трохи цукру-це нормально, коли ви погано себе почуваєте, але високий вміст цукру в таких напоях, як газована вода або сік, може викликати діарею, тому ми не рекомендуємо їх людям, які відчувають симптоми діареї або розлади шлунка через грип",-говорить Джессіка Ченг, доктор медичних наук, з Каліфорнійського університету здоров'я в Девісі.

читайте такожЯк відрізнити грип від коронавірусу: Комаровський розкрив простий спосіб

Що стосується альтернативних напоїв з низьким вмістом цукру, таких як кава і чай, вибирайте напої без кофеїну. Кофеїн може викликати головний біль і нервозність, що може погіршити ваше самопочуття, особливо якщо ви приймаєте його разом з ліками від застуди та грипу, що відпускаються без рецепта.

А алкоголь? Це теж заборонено. "Алкоголь зневоднює, і його слід уникати", - говорить Нелліган.

Що їсти при грипі

Грип супроводжується безліччю неприємних симптомів, включаючи болі в м'язах, нежить, блювоту і діарею. Ці симптоми не тільки зневоднюють вас, але й позбавляють вас важливих поживних речовин і калорій, які є ключем до підживлення вашого тіла енергією, необхідною для боротьби з інфекцією.

Ось чому, крім води, ви повинні їсти їжу, щоб заповнити втрачене. Чарльз Петерс, доктор медицини, з системи охорони здоров'я клініки Мейо, рекомендує наступні продукти:

  • Бульйон
  • Курячий суп
  • Йогурт
  • Фрукти з високим вмістом вітаміну С
  • Зелень
  • Броколі
  • Вівсянка
  • Перець
  • Хрін

Бульйон і курячий суп містять значну кількість натрію-електроліту, який допомагає організму утримувати воду. Однак будьте обережні, якщо у вас є захворювання, яке вимагає дотримання дієти з низьким вмістом натрію.

Йогурт багатий білком, кальцієм, цинком, вітамінами групи B і вітаміном D, які можуть допомогти зменшити порушення роботи кишечника. Він також містить ряд пробіотиків, які сприяють здоровому травленню. Це може допомогти хворим на грип, які відчувають нудоту або блювоту.

Листова зелень, брокколі та фрукти, такі як апельсини, полуниця, ананаси, ківі та манго, є багатим джерелом вітаміну С, який, як показали дослідження, може скоротити тривалість вашої хвороби. Вітамін С також особливо ефективний при боротьбі з застудою.

Клітковина в вівсянці може полегшити проблеми зі шлунком і кишечником.

Попередні дослідження показують, що деякі інші перспективні ліки включають часник і женьшень. але необхідні додаткові наукові докази для остаточного доказу того, що ці ліки працюють для більшості людей.

Рідина проти їжі: гідратація важливіша

Коли ви захворіли на грип, вам може не захотітися нічого робити, в тому числі їсти або пити.

"У період гострої хвороби їжа не така важлива, як гідратація", - говорить Ченг. "Коли ви захворіли лихоманкою, ваше тіло споживає більше енергії, тому важливо підтримувати водний баланс і поповнювати запаси електролітів. "Підтримка адекватної гідратації є вашим пріоритетом номер один""

"Ви можете не відчувати голоду, коли захворіли на грип , і це нормально, - говорить Ченг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти