StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому болить горло влітку: топ-5 причин

11 червня 2020, 19:00
Біль у горлі є ознакою запального процесу.
Біль у горлі є ознакою запального процесу
Біль у горлі є ознакою запального процесу

Коли болить горло, та ще й в тридцятиградусну спеку, стає не по собі. Здається, що захворіти при такій температурі практично неможливо. Проте, біль в горлі є ознакою запального процесу і причин для неї може бути безліч.

Зокрема, з огляду на пандемію Covid-19, сильний біль в горлі або ситуація, коли зник голос, може бути пов'язана з початком коронавірусної інфекції. Тому якщо у вас болить горло при ковтанні і просто так, необхідно перестрахуватися і звернутися до лікаря.

Але в той же час, якщо болить горло і температури немає, то, можливо, це не настільки серйозно і біль можна з легкістю усунути будинку. Ми знайшли 5 основних причин, коли болить горло.

відео дня

Інфекції бактеріального походження

У 50% випадків, біль в горлі пов'язана з ураженням шкідливої ​​мікрофлорою і запаленням гортані. Тоді горло болить при ковтанні, підвищується температура тіла, збільшуються лімфовузли, а на мигдалинах з'являється білий наліт.

В такому випадку виникає питання: що робити, якщо болить горло в домашніх умовах.

Деякі лікарі рекомендують полоскання теплими рідинами, багато пиття, симптоматичні препарати для зняття больових відчуттів. У разі занадто високої температури і сильного болю, необхідно звернутися до лікаря.

Вірусні інфекції

До вірусних захворювань, що викликають сильний біль в горлі, відносяться: респіраторні вірусні інфекції, кір, вітряна віспа, інфекційний мононуклеоз, Covid-19.

Пацієнти з одним з діагнозів говорять, що у них болить горло внизу шиї. Як правило, в симптоматиці відзначається збільшення шийних лімфатичних вузлів. Тому хворим здається, що болить шия.

читайте такожНазвані нові можливі симптоми коронавірусу

Крім того, вони відзначають ломоту в суглобах, утруднення ковтання, підвищення температури, зниження працездатності, стомлюваність.

Вилікувати такі захворювання самостійно складно, тому необхідно звернутися до лікаря і не займатися самолікуванням.

Подразнення

Іноді появу неприємних відчуттів можуть викликати тютюновий дим, будівельні рідини, токсичні частки і продукти горіння в повітрі. Ті, хто звертаються за допомогою кажуть, що дере горло, але не болить.

Для нейтралізації симптомів рекомендується прибрати джерело алергену, прополоскати горло розчином морської або кухонної солі, по-можливості вийти на свіже повітря.

Ларингіт

Для ларингіту характерно запалення гортані, яке при цьому зачіпає і голосові зв'язки. Пацієнти скаржаться на захриплість і неприємні відчуття в горлі, швидку стомлюваність, слабкість. Катаральний ларингіт розвивається на тлі переохолодження, в тому числі влітку. Тому важливо бути обережним в приміщеннях, де працюють кондиціонери, а також намагатися не пити занадто холодні напої. Перепади температури загрожують проблемами з горлом.

Щоб полегшити симптоми, лікарі рекомендують більше пити теплої рідини.

Хвороби стравоходу

Серед незвичайних, але поширених причин болю в горлі відзначають відхилення в роботі шлунково-кишкового тракту. Так, мова йде про ГЕРХ, в ході якої соляна кислота з шлунку викидається в стравохід і гортань, викликаючи печію, захриплість, відчуття грудки в горлі. Щоб усунути біль в горлі, необхідно усунути проблему з шлунково-кишковим трактом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти